addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramlinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Hungarian Young Scientist Group April Meetup

  • Apr 21, 2009 · 7:00 PM
  • This location is shown only to members

Kriston Ákos: Tüzelőanyag-cellás hidrogén tricikli fejlesztése A jövő közlekedési eszközeinek nagy problémája a környezetszennyezésen túl a megfelelő energia biztosítása ezáltal a hatótávolság biztosítása. Egyik lehetséges eszköz a tüzelőanyag-cella, amely a hidrogén kémiai energiáját közvetlenül, mozgó alkatrész nélkül alakítja elektromos energiává. A technológiát egy hidrogén-cellás tricikli építésén keresztül mutatom be, elemezve a fő technológiai korlátokat és előnyöket.
Hága Péter: Internetes hosztok mérés alapú geolokalizációja Az Internetes hosztok mérés alapú geolokalizációja az inverz problémák osztályába tartozik. Az általános feladat célja egy adott IP címmel rendelkező állomás geográfiai koordinátáinak meghatározása egyszerű idő- (RTT) és topológia-mérésekből (Traceroute). A méréseket mindig ismert koordinátákkal rendelkező mérőállomásokról végezzük. Innen a geolokalizáció egy nem konvex optimalizálási feladattá válik, melynek a megoldás halmaza tartalmazza a cél állomás koordinátáját. A módszer egyik kulcs eleme definiálni a kapcsolatot a késleltetések és a fizikai távolságok között. Ennek felhasználásával aztán a topológia és a meghatározott távolságok segítségével különböző geográfiai megszorításokat (egyenleteket, egyenlőtlenségeket) definiálhatunk, azaz földrajzi területeket jelölhetünk ki a lokalizálni kívánt célállomásnak.

Join or login to comment.

13 went

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy