addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcredit-cardcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobe--smallglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1launch-new-window--smalllight-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

New Meetup: Budapest Science Meetup - Szeptember

From: user 4.
Sent on: Tuesday, September 7, 2010 12:08 AM
When: Wednesday, September 15,[masked]:00 PM

Where: Tuzrakter
Hegedu; u. 3.
Budapest

Felfoldi Tamas ? Mennyire ismerjuk a korulottunk elo mikrobakat?
Eotvos Lorand Tudomanyegyetem, Mikrobiologiai Tanszek

Minden egyes alkalommal belelegezzuk oket, tobb milliardnyian elnek a borunkon es bennunk, megisszuk es megesszuk oket, szinte mindenhol ott vannak, megis nagyon sok mikrobarol hianyosak az ismereteink, a fajok jelentos reszet meg tenyeszteni sem tudjuk. Az eloadas bepillantast enged a fajleirassal kapcsolatos rejtelmekbe, nehezsegekbe es furcsasagokba, tovabba felhivja a figyelmet arra, hogy a Foldunkon elo bakteriumoknak es egyeb mikroszkopikus letformaknak csupan toredekerol rendelkezunk reszletes informaciokkal.


Dobos Vera ? Exobolygok lakhatosaga
Eotvos Lorand Tudomanyegyetem, Csillagaszati Tanszek

A Naprendszeren kivuli, ugynevezett exobolygok kutatasa, es az elet keresese egyre tobb szakembert foglalkoztat. Egy bolygo lakhatosagat sok tenyezo befolyasolja, melyek kozul kiemelt fontossagu a folyekony viz jelenlete a bolygo felszinen, a csillagrol beerkezo sugarzas szinkepi eloszlasa, tovabba a bolygopalya hosszu idon keresztul tarto stabilitasa. Eloadasomban ezeket a felteteleket vizsgalom meg kozelebbrol.


Toth Andras ? Elet lehetosege a Szaturnusz Titan holdjan

Ket kozelmultban megjelent tanulmany szerint nem elkepzelhetetlen,hogy a Szaturnusz korul keringo Titan holdon a korulmenyek adottak lehetnek egy a folditol extrem modon eltero eletforma fenntartasahoz. Atvesszuk kozertheto formaban az erre utalo kozvetett bizonyitekokat,a legkor komplex kemiai folyamatait, vegul pedig kiserletet teszek az esetleges eletformak mai biologiai tudasunkkal konzisztens vazlatos modellezesere.

RSVP to this Meetup:
http://www.meetup.com/BpScienceMeetup/calendar/14675980/

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy