What we're about

The Budapest AI Meetup is a monthly networking event initiated by ELTE Faculty of Informatics and organized by ELTE Faculty of Informatics and Ericsson Hungary for those who are interested in AI. The aim is to share AI-knowledge and encourage organizations to initiate their change journeys.

Presentations: http://study.inf.elte.hu/aimonday/

Videos: https://www.youtube.com/channel/UCZX8KcoYMeGICcKWFGq2EEA (https://www.youtube.com/channel/UCZX8KcoYMeGICcKWFGq2EEA?view_as=subscriber)

EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00001: Talent Management in Autonomous Vehicle Control Technologies – The Project is supported by the Hungarian Government and co-financed by the European Social Fund.

Upcoming events (1)

LAW & ORDER ÚJ ÉVAD: AZ AI SZABÁLYOZÁSA MEETUP

CEU Nador 15 building

Időpont: 2023. március 30., 18.00 - 19.30
Helyszín: CEU Budapest – 1051 Budapest, Nádor utca 15.
👉 Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni itt tudsz: Law & Order új évad: az AI szabályozása (kurtakademia.hu)

A tervek szerint az EU tagállamai, az Európai Parlement, és az Európai Bizottság várhatóan áprilisban tárgyalja az EU új, Mesterséges Intelligenciáról szóló jogszabályát - az elképzeléseknek megfelelően a végleges jogszabályt 2023 végéig kell elfogadni. A törvénytervezet neve AI Act, mely azóta számos vitát, kételyt és kérdést generált világszerte. A 2018-as GDPR-hoz hasonlóan a mesterséges intelligenciáról szóló uniós törvény is globális szabvánnyá válhat, meghatározva, hogy az MI milyen mértékben befolyásol(hat)ja életünket, legyünk a föld bármely részén.
De kezdjük az elején: miért kellenek a szabályok? Milyen AI lehetőségekről beszélhetünk? Mire számítsunk 2023-ban, mik a szabályozás irányai, valamint a következő lépések?

Az est házigazdája Huszics György, Ügyvezető, Crane | Carbon.Crane, Elnök, DIMSZ. Meghívott vendégei:

  • Dr. Domokos Márton Szenior tanácsadó, Regionális adatvédelmi csoport koordinátora, Kereskedelmi jog, TMT, Adatvédelem
  • Varga Gábor Mesterséges Intelligencia és digitális innováció szakértő
  • Szepes Zsolt Ügyfélkapcsolati igazgató, CRANE

Past events (15)

Budapest ML Fórum Nyílt Este

This event has passed