Past Meetup

Márciusi BPDB Meetup

This Meetup is past

65 people went

Location image of event venue

Details

Várunk titeket az első Meetup-ra Március 7-én. Az előadások érdekesek lesznek DBA-k és Fejlesztők számára is, ne maradjatok otthon.

Programból:

BPDB megnyitó - Faludi Bence (Mito): Első BPDB Meetup megnyitó és Logó szavazás eredményhírdetés. Szavazatotokat leadhatjátok a következő címen (http://bpdatabase.ozmo.hu). Adattárház: elemezzünk sok adatot gyorsan - Papp Tamás (Ustream): Amikor valakinek azt mondom, adattárházakkal foglalkozom, mindig megkapom a következő kérdést: 'Jó, de ez miben különbözik egy "hagyományos" adatbázistól?'. Ebben az előadásban éppen ezt nézzük át: mik a főbb különbségek, miért tudnak a felhasználók nagy mennyiségű adatot gyorsan lekérdezni, milyen tervezési módszereket használunk adattárházaknál. Alter at scale - Podor István (Facebook): Az előadás célja, röviden bemutatni egy saját fejlesztésű megoldást arról, hogyan végezzük a táblák alterelését online, a világ egyik legnagyobb mysql clusterén. Eventual simplicity - Csibi András (Scarab Research): Milyen evolúciós lépésekben jutottunk el a Google Datastore-tól a MongoDB-n át a LevelDB használatáig? Tanulságok egy skálázható kiszolgáló infrastruktúra építéséről. Kulcsszavak: shared nothing architecture, extremely eventual consistency, log structured merge trees. Felhőfutam - Pluhár Károly (DoclerWeb): Napjaink egyik leggyakoribb IT kifejezése a cloud. Kevés szó esik arról, hogy ezeknek milyen a valós teljesítménye, hogyan alakul a teljesítmény az ár függvényében! Mi megmértük! Sörözés, fröccsözés: Kötetlen beszélgetés Kazán (http://www.facebook.com/kazanklub)-ban. (1066, Budapest, Ó utca 51.) Asztalfoglalás Meetup néven. Feltétlenül regisztráljatok az eseményre, mivel a férőhelyek száma véges!

Ha van ötleted, témád, vagy olyan ismerősöd akinek lehet bármelyik, kérlek szólj (b.faludi@mito.hu) feltétlenül! Rendezvényre a belépő 500 Ft, amivel a Meetup felmerülő költségeit támogatjátok.

Attendees

Go to Attendee List