What we're about

Lean Coffee - ahogy Budapesten csináljuk:-) Havi rendszeres találkozóinkon a lean és TPS szemléletéről, annak alkalmazási tapasztalatairól beszélgetünk. Ha érdekel lean menedzsment, a veszteségek csökkentése, az érték és minőségszemléletű megközelítés, az emberek fejlesztése akkor csatlakozz hozzánk egy kávéra!

A csapatunkba örümmel várunk minden lean szakértőt és a téma iránt érdeklődőt - gyártás, az egészségügy, IT, bank, oktatás vagy bármely más területről.

Lean Coffee - Budapest style! We meet every month in Budapest to talk about Lean and TPS philisophy and those application experiences in Hungary and around the world. Join us if you get excited about limiting wastes, increase quality level, developing your people or even just want to know more about them.

Lean professionals are welcome in the group from every area- eg. manufacturing, healthcare, bank , education, IT, even from government, public sector...

Nézd meg a videónk, inspirálódj velünk! / Watch this video! - for some inspiration about Budapest Lean Coffee:

https://www.youtube.com/watch?v=I7l8PasRtnA&feature=youtu.be

Bővebb információs a weblapunkon / For more information please visit our website_

http://leannovation.hu/lean_coffee/

Upcoming events (3)

Debrecen Lean Coffee - Digitális gyártás, diszkrét szimuláció

Az utóbbi tíz évben sorra láttak napvilágot – pontosabban értek be vagy kerültek fősodorba – a gyártási folyamatok digitális átalakuláshoz szükséges technológiák és vezettek a (szinte) korlátlan lehetőségeket kínáló és mégis keretet adó ipar 4.0 trendhez. Szeptemberben erről a hatalmas technológiai étlapról csemegézünk kiemelve a gyártási folyamatok hatékonyabbá tételét célzó szoftverek, azaz a digitális gyártási megoldások körét. Megvizsgáljuk hogy a különböző digitális gyártási megoldások (pl. layout tervezés, fejlett termelésütemezés, anyagáram szimuláció stb.) hogyan szolgálják a LEAN filozófia gyakorlati megvalósítását, illetve véleményt cserélünk arról hogy hogyan épülnek be ezek a megoldások a gyakorló LEAN szakemberek eszköztárába. Ezekről fogunk beszélgetni a felvezetőben. Hozzájárulás: 1500 ft/fő, ami a kávézóban részben lefogyasztható.

Lean Tourismo - Macher Zrt

Macher Zrt.

Kora őszi gyárlátogatásunk helyszíne a 100%-ban magyar tulajonú Macher Zrt. A vállalkozás nem csak attől tűnik ki a hazai kkv-k közül, hogy az „Ipar 4.0 Mintagyár projekt” hat mintagyárának egyike, de vállalati kultúra területén is példaértékű foglalkoztató. A látogatás során megtapasztalhatjuk, miben és hogyan segítheti a vállalatot a digitalizáció, mikor és mire adhat megoldást az Ipar 4.0 megközelítés a kkv mindennapjaiban. A program során beszélgetünk róla, melyek azok a vállalati értékek melyek mentén a tulajdonosok egy kis garázscégből sikeres, autóipari, repülőgépipari tanúsítvánnyal is rendelkező vállalkozást kovácsoltak, és hogy hogyan tartják fenn ezt a kultúrát. A kaizen gondolkodást a kreatív dolgozói ötletekből született működő fejlesztések (munkatárs általi, első kézből történő) bemutatásával ismerjük meg:-) A látogatói létszám max 12 fő. Találkozás a helyszínen 09:30 órakor, a látogatást 12:30 óráig tervezzük. Gyertek és tanuljunk, inspirálódjunk!

Lean 360 - azaz hogy élik meg a transzformációt a vállalat különböző szintjei?

A lean szemlélet elfogadásában és az abból induló változásokkal általában nem egy "sebességen" pörög az egész szervezet. Fontos a változások kommunikációja, a vezetői példa, a tiszta célok kitűzése, a folyamatos visszajelzés és még sorolhatnánk...És mindezek tudatos tervezése mellett is minden transzformációs folyamat nehéz, sok-sok újratervezéssek és tanulságos szituációval. Hogy élik meg a dolgozók, akiknek akár 20 év után változik meg először a napi munkafolyamata? A csoportvezető, aki nem attól lesz fontos, hogy minden tüzet elolt? A vezető, akinek a célokért és az ahhoz vezető döntésekért kell felelnie? A témáról a lean átalakulásban aktívan résztvevő szakemberekkel, munkatársakkal, vezetőkkel beszélgetünk. Ha Te is részese voltál már lean átalakulásnak, vagy külsősként élted meg a szervezetre való hatását, hozd el és oszd meg tapasztalatod! Az este második felében klasszikus lean coffee meeting struktúrában beszélgetünk a témáitokról. Hozzájárulás 2000 Ft, mely az este folyamán szendvicsre, frissítőkre lefogyasztahtó.

Past events (55)

Photos (209)

Find us also at