addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramlinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Oktatás és adatok - vége a nyári szünetnek

A szeptemberi iskolakezdéssel párhuzamosan meetupunkon az oktatás és adatok kapcsolata kerül fókuszba,  amely során nem csak az oktatásban előforduló adatbázisokról lesz szó, hanem ezek alkalmazásáról,valamint megjelenítéséről.

HORN DÁNIEL - MTA KTI tudományos munkatársa -

Előadásában az oktatásban elérhető adatbázisokról lesz szó, különös figyelemmel az Országos Kompetenciamérésre. Ez az adatbázis nem csak országos szinten teszi lehetővé a magyar általános és középiskolások átlagos matematikai és olvasási szövegértésének a felmérését, de hosszabb távon összetettebb, iskolai szintű hozzáadott érték alapú mutatók is számíthatók a segítségével.

SZŰCS KRISZTINA - tervezőgrafikus -

Az OECD és a visualizing.org "The Economic Return on Education" adatvizualizációs pályázatán első helyet szerzett munkájáról fog beszélni: az adatmegjelenítés folyamatáról, az első oszlopdiagramtól a végső, összetett adatábrázolásig.

Join or login to comment.

 • Csaba M.

  Az előadások hol lesznek majd elérhetőek?

  September 16, 2015

  • lemarietta

   Szia, kirakjuk majd ide a linkeket, még nem kaptuk meg őket a Foncsorozótól.

   September 22, 2015

 • Marton A.

  Gondolatébresztő volt, izgalmasak voltak a témák és szimpatikusak voltak az előadók. Köszi a szervezést, csak így tovább!

  1 · September 16, 2015

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy