Fizetek...

This is a past event

21 people went

Location image of event venue

Details

A meetup az E-kereskedelem és Online Fizetés Műhelykonferenciával (http://w3c.hu/archivum/2015/hunews.html#pid_[masked].hun_w3c.hu) egy helyen, közvetlenül az után kerül megrendezésre.

Bíró Tamás (Barion): Felejtsük már el a tranzakciós díjakat! - Alternatív üzleti modell a fizetési tranzakciók monetizálására

Az elektronikus fizetések piacán a tranzakciós díj szedése az egyeduralkodó. Lehet-e ezen változtatni? Hogyan lehet valami formabontót behozni erre a piacra, ráadásul úgy, hogy az vásárlók és kereskedők egyaránt megszeressék, és a szolgáltató is jól járjon? Lehetséges valami radikális váltás? A kérdésekre a Barion társalapítója válaszol.

Virág Éva (W3C Magyar Iroda): Az online fizetés nemzetközi szabványosítása - lehetőségek, kihívások, előnyök

A W3C (World Wide Web Konzorcium) célja, hogy szabványok és iránymutatások kidolgozása révén biztosítsa a web hosszú távú fejlődését és közelebb hozza a W3C „Egyetlen Web” víziójának megvalósítását. E törekvés egyik jelenleg prioritást élvező témaköréről, a Web Payments-ről szól az előadás: az ebben rejlő lehetőségekről, megoldásra váró kihívásokról, és a szabványosítás hosszabb távú előnyeiről

Madarász Csaba: Közösségi fizetési megoldások

Hogyan árazzunk etikusan közcélú/közérdekű média-tartalmat, ha a társadalmi hasznosulás és nem a gazdasági növekedés a vállalkozás elsődleges célja? Egy fiktív vállalkozás példáján keresztül illusztrálom az etikus, fenntartható modellt, mely közcélú média-tartalmak gyártásának és értékesítésének példáján keresztül jelenik meg.