Past Meetup

Kisvállalati adatmentés, SQL Server 2016 biztonság

This Meetup is past

68 people went

Details

2016 első eseményén két téma kerül terítékre. Az egyik a kis- és középvállalati adatmentés, amelyre nemrégiben egy új terméket dobott piacra a Microsoft. A Microsoft Azure Backup Serverrel szerzett gyakorlati tapasztalatokat Gál Tamás osztja meg a látogatókkal. A SQL Server 2016 érkezésére készülve Berke János pedig az új adatbázis natív adattitkosítási képességeit (Always Encrypted) mutatja be részletesen, demókkal.

1. Gál Tamás: Kis- és középvállalati adatmentés a felhőbe (is)

A Microsoft Azure Backup Server (MABS) egy alig 3 hónapos termék, de képességei nagy részét már jó ismerjük, hiszen a System Center Data Protection Manageren (DPM) alapul, annak mentési megoldásait egészíti ki a pl. 99 évre nyújtható Azure Backup archiválási opciókkal, a KKV szektor számára is. Az előadásban egyrészt a termék képességeiről, másrészt a jelentős mennyiségben felhalmozott tapasztalatokról esik majd szó, természetesen demókkal körítve.

2. Berke János: A Jó, a Rossz és a Csúf: Always Encrypted működés közben

Hamarosan megjelenik az SQL Server 2016, így fontos, hogy az új funkciók ismerete, mely megoldásokat nyújthat az eddig megoldhatatlannak hitt vagy bonyolult feladatokra. Ez az előadás az alábbi témaköröket fogja lefedni:
- Titkosítási lehetőségek alapjai az SQL Server verziókban, SQL Server[masked].
- Valós üzleti eset bemutatása: érzékeny (PII) adatok titkosítása a DBA csapat kizárása mellett.
- Always Encrypted alapok, fogalmak
- Titkosított tábla létrehozása, adatok migrálása
- Tábla titkosításának megszüntetése
- AE a „motorháztető alatt”, a teljesítményre gyakorolt hatások