Docker konténerek használata Windowson, SharePoint Online

This is a past event

67 people went

Details

Sziasztok,

a márciusi esemény különösen izgalmasnak ígérkezik. A korábbi eseményeken már többször szóba kerültek a Windows Server 2016 képességei, a konténerezésről azonban eddig kevés szó esett. Ezen most változtatunk, a márciusi Budapest Sysadmin Meetupon a mélyére ásunk a konténerezésnek és a használatának. Emellett szó esik arról, hogy tudja a Sharepoint megkönnyíteni az üzemeltetők munkáját.

A helyszínünk most is az ITSH budapesti főhadiszállása, érkezés 16:30-tól, az előadások pedig 17:00-kor kezdődnek majd.

1. A Sharepoint a rendszergazda barátja (Faludi Gábor, FITS)
Az előadásban bemutatjuk, miben tudja segíteni egy üzemeltető munkáját a Sharepoint. Szó lesz a Sharepoint Online felépítéséről és működéséről, a hasznosságáról (Office-integráció, bővítési lehetőségek, munkafolyamatok), valamint való életből vett példákon keresztül azt is láthatjátok, hogy tudja segíteni egy üzemeltető munkáját. Előadónk, Gábor a FITS Magyarország projektvezetője és konzulense, Microsoft Most Valuable Professional cím birtokosa Dynamics NAV területen.

2. Docker Windowson - hogy kerüljük el a csapdákat? (Kiss Tibor, IT Services Hungary)
A Windows Server 2016 az első olyan operációs rendszere a Microsoftnak, amely natív támogatást biztosít a konténerekhez. Az előadásban megmutatjuk, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a jelenleg elérhető előzetes verzióban a konténerezésre, hogyan érdemes elkerülni a kezdeti buktatókat, emellett szó lesz arról is, mikor érdemes konténereket használni. Előadónk, Kiss Tibor 15 év szakmai tapasztalattal rendelkezik, amelyet mérnöki, üzemeltetési, tervezési és menedzsment területeken gyűjtött be. Jelenleg a T-System architektje, ahol a Windowson futó Dockerrel dolgozik.

Tartsatok velünk!