Past Meetup

Microsoft <3 Linux = hogy hozzuk ki a legtöbbet egy vegyes környezetből?

This Meetup is past

49 people went

IT Services Hungary

Infopark C épület - Neumann János u. 1. · Budapest

How to find us

Helyszínünk továbbra is az IT Services Hungary budapesti főhadiszállása. Érkezés 16:30-tól, a program 17:00-kor kezdődik.

Location image of event venue

Details

Az áprilisi Budapest Sysadmin Meetup mindkét témájának köze van a Microsofthoz és a Linuxhoz egyaránt, előadásaink arra hoznak példát, miképp tud a Microsoft segíteni nyílt forrású környezetek építésénél, üzemeltetésénél, hogyan működnek együtt a különböző gyártók megoldásai, hogyan lehet a legtöbbet kihozni egy ilyen vegyes környezetből.

1. Hibrid felügyelet Operations Management Suite segítségével (Gál Tamás, adatközpont-specialista, Microsoft Magyarország)

Hogyan tudnék több SCOM környezetet publikus felhőszolgáltatások segítségével felügyelni? Hogyan lehetne SCOM nélküli szerverekre is ugyanezt használni, ráadásul Windows/Linux operációs rendszerekre egyformán? És ha már felhő, akkor egyúttal lehetne hogy az Azure mellett az AWS környezetem szolgáltatásait is monitorozzam egy füst alatt? Ennek előadásnak célja a hibrid infrastuktúrafelügyelettel kapcsolatos modern lehetőségek bemutatása.

2. Microsoft Azure <3 Red Hat (Sándor Ádám, Kósa Sándor, Linux engineer, IT Services Hungary)

Az Azure elterjedésével egyre több Linux-alapú virtuális gép, valamint szolgáltatás kerül be a Microsoft felhőjébe. Ami pár éve még rendhagyó scenariónak számított, ma már a mindennapok részét jelenti. Az áprilisi előadás során az IT Services Hungary Linux mérnökei, Sándor Ádám és Kósa Sándor mutatják be az Azure-ben megszerzett linuxos tapasztalatokat, a Red Hat OpenShift platformszolgáltatás implementációján keresztül. Mire figyeljünk, mennyire Linux-barát jelenleg az Azure, mik a hátrányok és mik az előnyök?

Ahogy mindig, az előadások most is kötetlen hangvételűek, prezentáció előtt, közben és után is lehet az előadókkal és egymással beszélgetni.