addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1linklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Workshop Test Driven Development

 • Aug 28, 2014 · 5:30 PM
 • CGI Groningen

De doelgroep is .NET and Java-development. 

Test Driven Development is een software ontwikkelproces waarmee in korte cycli software ontwikkeld wordt.: 

• 1. Schrijf een (unit) test die faalt

• 2. Schrijf code om de test te laten slagen

• 3. Refactor (verbeteren)

Tijdens deze workshop lichten we de basisprincipes van TDD toe. Daarna pakken we een case op, waarna je je TDD/unit testing skills kunt aanleren of, als je al ervaring hebt, kunt oefenen. Unit tests kunnen je heel veel tijd en ellende besparen!

Neem je eigen laptop met ontwikkelomgeving mee: daar ben je mee bekend! Wij zullen zorgen dat er zowel voor de .NET- als de Java-ontwikkelaars technische ondersteuning is. 

Voor de .NET-ontwikkelaars: zorg dat je Visual Studio 2012 of 2013 heb geïnstalleerd. 

Voor de Java-ontwikkelaars: zorg dat je de laatste versie van Eclipse (4.4) hebt. Deze heeft JUnit 4.11 geintegreerd (de laatste versie). 

Van alle deelnemers wordt verwacht praktijkervaring te hebben met het ontwikkelen in .NET of Java. Deze workshop is niet bedoeld om te leren programmeren!

Wij zorgen voor een warme hap. Geef het s.v.p. door als je dieetwensen hebt!

Inloop vanaf 17:00 uur.

Join or login to comment.

 • A former member
  A former member

  Stel je bent op zich al ervaren in TDDen, maar zou wel eens willen kijken naar TDD in een andere taal dan waar je normaal in werkt. Gaan we deze avond pairen, of is het dan niet zo nuttig om deze avond te komen?

  August 26, 2014

  • Erwin H.

   Hoi Marten, we bieden deze avond de kans om zowel in C# als in Java mee te doen. Ook als je nog maar weinig ervaring hebt in een van deze talen kan het leuk zijn om aan te sluiten; er is meer dan voldoende technische kennis aanwezig om er een nuttige en leuke avond van te maken!

   Met vriendelijke groet,

   Erwin Hoeckx

   August 26, 2014

 • Ivor B.

  Interesting. Holiday time for me though...

  July 8, 2014

 • Sjoerd H.

  Great initiative! The same goes for me, though: I will also be on holiday this time.

  July 7, 2014

 • Eamon N.

  Great to see a meetup targeted at a some static languages. Unfortunately, I won't be able to make the first meetup; I'll be on vacation.

  July 6, 2014

10 went

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy