Skip to content

Kvalitet softvera kroz vizuelnu analitiku

Photo of
Hosted By
Aleksandar S.
Kvalitet softvera kroz vizuelnu analitiku

Details

Sigurno vam se desilo da počnete razvoj jednostavne aplikacije za prikaz podataka i da vam padne na pament kako bi ona mogla da se usavrši i postane nešto više. Većina nas ne napravi ovaj dodatni korak i sve ostane samo na prostom prikazu podataka. A šta se desi kada neko odluči da “zagrize” i nastavi razvoj? Desi se da nastane proizvod.

Na našem novom meetup-u ćemo čuti jednu veoma zanimljivu priču na ovu temu. Čućemo kako se razvijao (i kako se i dalje razvija) softver QACube. Ova priča traje već 5 godina, pa će biti veoma zanimljivo čuti koji je put QACube tim prevalio i kako je sam softver evoluirao.

QACube je platforma za QA Software Test Management reporting i analitiku. Jedan od “killer feature-a” ovog softvera je bogata vizuelna analitika koju nudi. Upravo je ovaj vizuelni element bio presudan za sam razvoj.

Priču o QACubu će nam pričati Višnja Dimić. Ona će nam predstaviti osnovne metrike i pokazatelje kvaliteta softvera u procesu kreiranja. Prikazaće više različitih vrsta interaktivnih tabela, grafikona i dijagrama, sa različitim strategijama kalkulacija i agregiranja podataka. I na kraju će nam reći u kom smeru će se QACube razvijati u budućnosti, jer se dalji razvoj polako prebacuje na DevOps tržište.

Pored Višnje, čućemo i Ljiljanu Matić, Software Technical Team Lead-a u Frontendu iz kompanije QACube. Ona će nam ispričati kako je izgledao razoj ove platforme iz ugla FrontEnd developera koji je imao zadatak da iskodira sve vizuelne elemente QACube-a. Kako se Ljiljanin tim izborio sa ovim zadatkom i koliko su u tome bili uspešni saznaćete na meetup-u.

Dakle, ako želite da čujete korisne smernice za standardizaciju i najbolje prakse u ocenjivanju kvaliteta sofvera i unapređivanju procesa razvoja softvera; saznate kako da olakšate upravljanje projektom i timom koji radi na razvoju softvera; naučite da pojednostavite proces donošenja odluka o razvoju softvera; i ukopčate kada je vaš softver spreman za release obavezno dođite na novi CodeTailor meetup.

Čekamo vas u sredu, 10. aprila u 18h u Poslovnom inkubatoru Novi Sad.

Pored Codetailor-a vaš domaćin će ovoga puta biti i ekipa iz QACube, pa ćete moći da ih upoznate i pitate sve što vas zanima o samom proizvodu i timu koji ga razvija.

Posle predavanja nastavljamo druženje uz pivo i kiflice.

Vojvođanskih brigada 28 · Novi Sad