Past Meetup

Content Club #11. Thema: When the shit hits the fan

This Meetup is past

31 people went

Price: €5.00 /per person
Location image of event venue

Details

Cor en Mark hebben de zorg voor de Content Club overgedragen. Wij popelen om het werk van de founding fathers voort te zetten: het is hoog tijd voor #CC11! Content in tijden van crisis, daar gaan we het over hebben op 30 juni a.s. bij Seats 2 Meet in Utrecht. Sprekers van o.a. ABN AMRO, PostNL en VUmc vertellen hoe zij bij crises authentiek blijven.

Thema: When the shit hits the fan

Jaren werk je aan de opbouw van je reputatie met content en één slecht gemanagede noodtoestand kan afbreuk doen aan al die inspanningen. Hoe kun je het verhaal keren in tijden van crisis en toch authentiek blijven? Onder het motto 'Never waste a good crisis' vertellen vier sprekers over de rol van content marketing bij crisismanagement.

Remember die gesprongen waterleiding bij het VU Medisch Centrum in Amsterdam? Stroomuitval, evacuatie van 339 patiënten: een crisis in optima forma met veel media-aandacht. Manager externe communicatie bij het VU Ellen van den Boomgaard doet uit de doeken hoe het VU communiceerde rondom de overstroming.

ABN AMRO Bank had lang niet zo’n beste reputatie. Je kunt dan wel veel geld steken in mooie campagnes; echt geloofwaardig komt dat niet over. De bank koos voor beter inzicht in drijfveren van hun klanten en inzet van contentmarketing. Dat bleek aan te slaan. Guido Smit, Social Media Manager van ABN AMRO bank, vertelt er alles over.

Koen van Tankeren, senior adviseur strategische en crisiscommunicatie bij PBLQ, wordt vaak als crisiscommunicatieadviseur en woordvoerder ingeschakeld bij gevoelige issues. Politiek-bestuurlijk, maar ook commercieel. Hij zal aangeven hoe je persvoorlichting en crisiscommunicatie kunt inzetten om aan je reputatie te werken.

In crisis is alles content, vindt Herbert Brinkman, a.i. woordvoerder PostNL. Herbert neemt de zaal mee aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden. Welke tactiek zet je in om je verhaal goed te laten landen en welke tips moet je ter harte nemen?

Locatie

Seats 2 Meet Utrecht CS (https://www.seats2meet.com/nl/locations/85/Seats2meetcom-Utrecht-CS)is onze nieuwe locatiesponsor! Het aangaan van verbindingen zit bij Seats 2 Meet Utrecht CS in het DNA. Die cultuur van kennis delen houden we ook hoog binnen de Content Club; daarom zijn we zo'n goede match. De locatie is uitstekend te bereiken vanaf Utrecht CS: loop richting Hoog Catharijne en ga na 100 meter naar rechts bij kledingzaak Didi. Na 250 meter is tussen het terras van restaurant Hagenouw en de Albert Heijn de ingang van 'kantoren Hoog Overborch'. Bel daar aan bij Seats2meet.com en neem de lift of de trap naar de 2e etage. Daar zien we elkaar. Voor wie met de auto komt, volg deze routebeschrijving (https://www.seats2meet.com/nl/locations/85/Seats2meetcom-Utrecht-CS/contact#bookmark_route).

Programma

Vanaf 19.00 uur is de inloop; we beginnen om 19.15 (sharp) met de eerste spreker. Na 21.30 kunnen we nog even borrelen.

Aanmelden voor #CC11?

De RSVP (= rechtsboven op deze pagina) is NU geopend. Geef je nu op en wees verzekerd van een plekje. Toegang voor CC11 bedraagt vijf euro, ter plekke te voldoen.

Zie we jou bij #CC11? Tot de 30e,

Antionette, Arne, Christian, Denise, Ingeborg, Jasper, Nathalie, Petrick, Tamara, Tobias