XXIII. Craft Meetup

This is a past event

73 people went

Emarsys CraftLab

V. kerület, 1053, Kossuth Lajos utca 7-9, 2. em. · Budapest

How to find us

5 perc séta az Astoria metrómegállótól (M2), @First Site Irodaház, a Kossuth Lajos és a Reáltanoda utcát összekötő átjáróban

Location image of event venue

Details

Sziasztok,

Augusztus 21.-én Szerdán újra várunk Titeket a Craft Meetupon, két igazán izgalmas, tanulságos és inspiráló sztorival.

----------------------- ||| -----------------------

Erdélyi Soma: Hey Cortana, tell us how you got hacked

Cortana, Alexa, Siri, Google Assistant. A hangutasításokkal vezérelhető digitális asszisztensek egymás után megjelentek az okostelefonjainkban, laptopjainkban, de még a nappalinkban is. Bár céljuk, hogy gyorsabbá és egyszerűbbé tegyék az eszközeinkkel folytatott interakciókat, az éremnek van másik oldala is. Tulajdonképpen olyan szoftver került így szinte az összes készülékünkre, mely mikrofonjával folyamatosan figyelhet, az interneten át a háttérben parancsokat ad és fogad. Ráadásul távoli szerverektől érkező adatok alapján kódot futtat a saját eszközünkön, miközben hozzáfér személyes adatainkhoz. Mi baj történhet?

Az előadásomban izraeli biztonságtechnikai kutatók munkája nyomán járom körbe a digitális asszisztensek, elsősorban a Cortana biztonsági kérdéseit és kockázatait. Az általaluk felfedezett sérülékenységeken keresztül bemutatom, egy ilyen komplex új fejlesztés esetén milyen problémák jöhetnek elő és mit tanulhatunk belőlük.

----------------------- ||| -----------------------

Szekeres Bálint: nginxconfig.io - A pet project elszabadult

NGINX, hamarosan a legnépszerűbb webszerver, mindenki hallott róla aki webes területen mozog:
rohadt gyors, memóriabarát, open source és szét lehet konfigolni.

Talán pont a sok beállítási lehetőség és az ismeretlen syntax képez a fejekben egy magas belépési küszöböt ami miatt maradunk inkább a jól bevált Apache-nál. Milyen jó lenne erre egy tool, ahol bekattintgatom, hogy mire van szükség majd kiköpi az optimális NGINX konfigurációt.

Mit csinál ilyenkor egy fejlesztő, aki nem ismer lehetetlent: git init.
És ami ezután jött: rengeteg kutatás (rádöbbenés, hogy a net tele van összehányt NGINX snippet-ekkel), refactor, konverzió mérés, refactor, bugfix, new feature, Reddit launch, refactor, Twitter monitor, GitHub issue-k kezelelése, refactor…

Végigvezetlek titeket a kis pet projectem megszületésétől, GitHub felfutásán keresztül a DigitalOcean megkeresésig és EXIT-ig.

Kapunyitás 18.00/Kezdés: 18.30

Italokról és harapnivalóról gondoskodunk. Az előadások után a beszélgetés tovább folytatódik a közeli Ibolya presszóban.

Magyar nyelvű előadások / This event is in Hungarian