Taller gratuït de transformació social: de la dominació a l'alliberament

This is a past event

2 people went

Details

Tens ganes de contribuir a un canvi social?

En aquests tallers oferim una xerrada revisant un període històric concret per després debatre i posar en comú alternatives reals organitzatives tot revisant la nostra història.

Sessió 22/11: Capitalisme 1945 - actualitat

Pots venir a les sessions que vulguis, no cal formació prèvia.

El projecte de Living Commonly gira entorn dels valors i l'ètica, per construir aquí i ara, en l'entorn de Barcelona, una comunitat de suport mutu, basada en el regal i la sostenibilitat.

Ens hem proposat crear una comunitat per poder canviar la nostra manera de relacionar-nos i, a la llarga la nostra societat.
Si sents que vols participar en generar un canvi a les nostres vides vine a conèixer el projecte i posem en comú les coses que podem fer juntes.

Pots consultar el material de suport i les fonts utilitzades al nostre web:
http://livingcommonly.org/#tallers

Resum sessió:

Després de la segona guerra mundial, especialment a Europa i EEUU, sembla que finalment la humanitat ha entrat en una etapa de prosperitat econòmica i pau social. Aquesta visió local amaga que a la majoria de la resta del món continua la tendència de concentració de poder a cada vegada menys poques mans. A partir dels anys 80 la globalització de la precarietat comença a afectar també a Europa i EEUU i comença a ser visible fins i tot des de les perspectives més etnocentristes occidentals. Gràcies a l'abaratiment de les telecomunicacions i del transport globals a partir dels anys 90 s'obre una finestra per a globalitzar la consciència i els diferents moviments de protesta com l'ecologisme, el pacifisme, el feminisme i la cooperació internacional. També es globalitzen les xarxes d'alternatives com ecoviles i monedes alternatives. Aquestes propostes que s'havien estat gestant localment des de dècades anteriors, malgrat aparents avenços, no havien aconseguit un canvi de tendència del sistema i al globalitzar-se no ha canviat la situació: continuem accelerant la destrucció dels boscos, canvi climàtic, extincions d'espècies, pressupost militar, concentració de riquesa, i desprestigi de la feminitat. Avui estem atrapats entre propostes de solucions globals que no funcionen i propostes de feixismes locals. Necessitem solucions globals que funcionin, i aquestes passen per un canvi de sistema, no per amagar o esmorteir la dinàmica suicida del sistema actual.