Estratègies per a un canvi de sistema

This is a past event

2 people went

Details

Tens ganes de contribuir a un canvi social?

En aquests tallers oferim una xerrada revisant un període històric concret per després debatre i posar en comú alternatives reals organitzatives tot revisant la nostra història.

Sessió 29/11: Solucions pràctiques contemporànies

Pots venir a les sessions que vulguis, no cal formació prèvia.

El projecte de Living Commonly gira entorn dels valors i l'ètica, per construir aquí i ara, en l'entorn de Barcelona, una comunitat de suport mutu, basada en el regal i la sostenibilitat.

Ens hem proposat crear una comunitat per poder canviar la nostra manera de relacionar-nos i, a la llarga la nostra societat.
Si sents que vols participar en generar un canvi a les nostres vides vine a conèixer el projecte i posem en comú les coses que podem fer juntes.

Pots consultar el material de suport i les fonts utilitzades al nostre web:
http://livingcommonly.org/#tallers

Resum:

Al llarg de la història s'alternen estructures de poder que impulsen l'egoisme, la competència i la propietat privada amb propostes alliberadores que proposen el suport mutu, l'altruisme i la propietat col·lectiva.

Estem a prop d'un imperi global, de destruir el clima i posar fi a totes les formes de vida de la terra. Mentrestant el poder s'està acumulant cada vegada en menys mans i fa més probable que tendim a règims cada vegada més autoritaris.

Proposem una solució innovadora. Construir ara i aquí la societat on ens agradaria viure. En lloc de resistir i lluitar contra el sistema, fer servir les seves pròpies eines per a finançar una alternativa oposada. Emprar l'emprenedoria i el mercat per a finançar una societat comunal, amb propietat col·lectiva, economia del regal, i amb valors i cultura que promouen el creixement personal, la felicitat, la realització i la integració amb la natura. I fer aquesta alternativa tan atractiva que en poques generacions la majoria de persones del planeta l'escullin com societat on viure.