Past Meetup

Smart contract voor je eigen munt op de Ethereum blockchain

This Meetup is past

30 people went

Location image of event venue

Details

Sinds eind vorig jaar kun je geen krant meer openslaan zonder er een bericht over Bitcoin, andere cryptocurrencies of blockchain in het algemeen in tegen te komen. Sommige start-ups halen tegenwoordig ook geld op voor hun bedrijf door het uitgeven van een eigen munt. Het merendeel hiervan gebeurt op de Ethereum blockchain. Inmiddels zijn zo al duizenden munten gemaakt.

WORKSHOP

Tijdens deze editie van DEVdev organiseren we een workshop voor het maken en publiceren van je eerste smart contract. We gaan een smart contract maken waarmee je eigen munt gedefinieerd wordt. Je leert hierbij de basis van Solidity, de meest gebruikte taal die gebruikt wordt op Ethereum. Het gemaakte contract publiceren we op een test netwerk van Ethereum zodat jouw eigen munten daadwerkelijk overgemaakt kunnen worden. Om te communiceren met het smart contract gebruiken we een simpele Angular app.

Frank geeft een introductie over de Ethereum blockchain. Tevens licht hij enkele verschillende standaarden toe die gebruikt worden voor het maken van eigen munten. We helpen je met het opzetten van het smart contract en met de template voor Angular zodat je munt zichtbaar wordt in de front-end applicatie.

VOORBEREIDING

Neem je laptop mee en installeer alvast NodeJS (met NPM), Git, Truffle (https://truffleframework.com/), Ganache (https://truffleframework.com/ganache) en Metamask (https://metamask.io/).

NATJES EN DROOGJES

Worden gedurende de avond uiteraard geregeld! We starten de meetup met een gezamenlijke maaltijd. Geef bij het inschrijven even aan of er speciale dieetwensen zijn!

AGENDA

17:30 Inloop en eten

18:30 Workshop

20:30 Naborrelen, netwerken

INSCHRIJVEN

Voor deze meetup zijn maximaal 75 plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan t/m zondag 9 September 2018.

BEREIKBAARHEID & PARKEREN

Het pand van Topicus ligt in het centrum van Deventer, direct tegenover het station. Daardoor is het goed te bereiken met OV.
Mocht u toch met de auto willen komen dan zijn er twee parkeergarages op loopafstand van het pand.
Respectievelijk Centrumgarage en Leeuwenbruggarage