Skip to content

13e Editie Data Donderdag - 26 mei 2016

Photo of
Hosted By
Mark van Rijmenam, P. and 2 others

Details

De 13e editie van Data Donderdag vindt op 26 mei plaats. De locatie is de Beurs van Berlage. Voor deze editie hebben we weer een aantal interessante sprekers verzameld die een (niet-technische) presentatie rondom een Big Data topic verzorgen: Springg & XSED, RTL Nederland, Tech Radar en Crunchr.

Inloop: 18.30 – 19.00 uur – SAS zorgt voor pizza en drinks

Kick-off en presentaties: 19:00 - 21:00 uur

Netwerkborrel: 21.00 – 22.00 uur

De volgende sprekers zijn bevestigd:

Springg - Wouter Kerkhof (CEO Springg) en Steven Knolle (consultant XSED)

Springg (onderdeel van DutchSprouts) richt zich op de ontwikkeling van softwareoplosingen waarmee boeren het juiste mestadvies krijgen om het maximale te halen uit hun grond. In deze presentatie vertellen Wouter en Steven hoe Springg aan de hand van een slimme datatoepassing de benodigde tijd om resultaat van bodemonderzoek te krijgen drastisch hebben weten te verkorten.

RTL Nederland - Geoffrey van Meer (Manager Consumer Intelligence)

De digitale disruptie heeft de grootste impact op media & entertainment industrie - online videodiensten als Netflix en Videoland worden steeds populairder. RTL loopt voorop in deze digitale transformatie waarbij data intelligence in toenemende mate een belangrijke rol in neemt. RTL heeft namelijk een grote verscheidenheid aan data. Met een splinternieuw Big Data platform is de opening gecreëerd naar allerlei high-end data science toepassingen, zoals content recommendations, text mining en face recognition. In zijn presentatie ‘Media Data Intelligence’ presenteert RTL’s Manager Consumer Intelligence Geoffrey van Meer enkele praktijkvoorbeelden over hoe data science bijdraagt aan de digitale ontwikkelingen van RTL en wat de toekomstmogelijkheden zijn.

Tech Radar, welke technologie is hot, en welke niet. Mark Coleman (Implicit | Explicit) en Friso van Vollenhoven (CTO GoDataDriven)

”Innovatie is het inspelen op veranderingen die zo snel optreden, dat er simpelweg geen tijd is om een permanente oplossing te creëren. Een startup mentaliteit is heel belangrijk als je wilt blijven inspelen op de ontwikkelingen.”

Op basis van data en algoritmes geeft Data Driven Tech Radar inzicht in de activiteiten van de belangrijkste groepen binnen de tech communities. Omdat ontwikkelingen vaak lokaal zijn, kijkt Data Driven Tech Radar naar Meetup gegevens van een aantal belangrijke tech centers: Berlijn, London, San Francisco en Amsterdam.

Startup pitch: Crunchr - Dirk Jonker (Leader Data Science and People Technology)

Crunchr is een intuïtieve, snel en schaalbaar platform gericht op het eenvoudig maken van people analytics. Het platform valideert en consolideert data vanuit verschillende HR systemen, welke inzichtelijk gemaakt worden in een intuïtieve interface met uitgebreide filtermogelijkheden.

DATA DONDERDAG WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

De pizza en de borrel worden mogelijk gemaakt door SAS. Deze editie wordt verder mede mogelijk gemaakt door XSed / Talend.

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 75.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen.

SAS brengt bedrijfsbreed structuur aan in uw data. Dit stelt u in staat heldere analyses te maken, op feiten gebaseerde beslissingen te nemen en de juiste strategie te ontwikkelen. Daarmee krijgt u een blijvende voorsprong op de concurrentie, bespaart u kosten en werkt u binnen de gehele organisatie aan betere prestaties.

XSED en TALEND

XSed is een open source dienstverlener gespecialiseerd in data management. Zij geloven dat u meer voordeel kunt behalen door uw huidige data beter te benutten. Hiervoor gebruikt XSED de open source oplossingen van Talend, zodat u beter en sneller kunt beslissen met een vernieuwd inzicht in uw informatie. Daarmee heeft u de sleutel in handen die de deur naar uw bestaande informatie opent.

Talend is een van de grootste pure play vendors van open source software. Zij bieden een breed scala van middleware oplossingen die zowel in data management als in applicatie-integratie behoefte voorziet.

Over DATA DONDERDAG

Het evenement zal in het Nederlands plaatsvinden. Data Donderdag is het event voor marketing, online, strategie, IT en innovatie managers. Aanmelden voor deze inspirerende avond is kosteloos. Geef je snel op, want er zijn slechts 100 plaatsen beschikbaar. Je kunt je tot twee dagen voor het evenement kosteloos afmelden.

Mark, Rutger & Rob

---

Data Donderdag (http://www.datadonderdag.nl/) is gericht op managers, (online & digital) marketeers en business owners (it en marketing directors) die op zoek zijn naar aansprekende cases en praktijkvoorbeelden. Data Donderdag heeft als doelstelling de doelgroep te inspireren en te verbinden om de ontwikkelingen op het gebied van Big Data een stimulans te geven.

Data Donderdag biedt alleen toegang aan Big Data software vendors en system integrators via sponsoring van een Data Donderdag. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met Walter van der Scheer (waltervanderscheer@godatadriven.com).
Berlage Meet & Workspace Amsterdam
Oudebrugsteeg 9 · Amsterdam
Google map of the user's next upcoming event's location