Past Meetup

Uvod u znanost o podacima

This Meetup is past

104 people went

Location image of event venue

Details

Data Science (podatkovna znanost) je interdisciplinarno područje čiji je glavni zadatak ekstrakcija informacija i znanja iz podataka bilo da oni dolaze u strukuriranom ili možda nestrukturiranom obliku.

Radi se o području koje obuhvaća velike podatke, strojno učenje, vizualizaciju podataka te sve što je vezano uz izvlačenje znanja iz podataka ( statistika, računalne znanosti...). Data Science Hrvatska je prvo okupljanje svih zainteresiranih u ovo područje u RH.

Na našim okupljanjima imat ćete priliku upoznati svijet podataka uz primjere iz poslovnog svijeta, ali i iz svakodnevnog života. Bitno je naglasiti da su naša predavanja BESPLATNA te da su svi zainteresirani pozvani na predavanja i zajedničko druženje.

AGENDA prvog predavanja:

"UVOD U ZNANOST O PODACIMA" - predavač Živko Krstić (Data scientist)

• O Data Science Croatia meetup-u

• Uvod u znanost o podacima

• Veliki podaci

• Strojno učenje

• Vizualizacija podataka

"PRIMJERI IZ POSLOVNOG SVIJETA" - predavač Tomislav Križan (Chief product officer)

• Potencijali znanosti o podacima

• Sustavi velikih podataka u svijetu i RH

• Budućnost znanosti o podacima

----------------------------------------------------------------

Mjesto događanja je ZIP factory - Remetinečka cesta 7, Zagreb.

Datum događanja je[masked] u 18h, a predviđeni kraj predavanja je 19:45h.

Poslije predavanje imat ćemo druženje posjetitelja uz vrhunsko vino našeg sponzora "Centurion vinarija".

[VAŽNO] OBAVIJEST -[masked]

Zbog ograničenog kapaciteta dvorane, dužni smo Vas obavijestiti da na meetup-u neće moći prisustvovati više od 100 posjetitelja. Naravno, prednost imaju oni koji su prvi potvrdili svoj dolazak. Molimo prijavljene koji se predomisle i ipak shvate da ne mogu prisustvovati da odjave svoj dolazak na stranici radi točnije evidencije posjetitelja. Svi koji su prijavili svoj dolazak nakon 14. studenog stavljeni su na listu čekanja, a danas (19.11) ukupan popis bit će ažuriran (točno evidentiran popis sigurnih uzvanika i onih na listi čekanja). Provjerite svoj status na ovoj stranici s desne strane.

Pri organizaciji prvog meetup-a ove vrste u Hrvatskoj, nismo se nadali ovako velikom odazivu i upravo zato smo zahvalni! Ubuduće neće doći do ovakvih poteškoća, a broj mjesta će zasigurno biti veći.

Pratite i dalje naš rad, a za one koji ovaj put ne uspiju osigurati svoje mjesto u ZIP Factoryju, idući meetup očekuje nas krajem siječnja 2016.