Angi + ANWB ⚡️Hoe ontwikkel je succesvolle producten voor 4,5 miljoen leden?

This is a past event

56 people went

Location image of event venue

Details

De ANWB is al 135 jaar een begrip in Nederland. Uitgegroeid van een bescheiden belangenvereniging voor toerfietsers tot vereniging met 4,5 miljoen leden (!). Maar hoe zorg je ervoor met 4,5 miljoen diverse leden dat producten en services goed in de markt vallen? Vanavond delen onze sprekers hun verhaal.

We houden van een actieve Meetup, we gaan dus ook zelf aan de slag. Met de interactieve workshop ‘Innovation Games’ door Angi Studio.
Hoe kun je jouw klanten betrekken bij conceptontwikkeling? En hoe laat je ze zelf ideeën genereren? ‘Innovation Games’ bieden een aantal leuke oefeningen die je met jouw doelgroep kunt doen en je op nieuwe ideeën kunnen brengen. Deze gaan we vanavond aan de hand van een ANWB case zelf ervaren.

PLANNING
17:00 - 17:45 👋 Deuren open
17:45 - 18:30 🧠 Talks door ANWB
18:30 - 20:00 🛠 Workshop ‘Innovation Games’ door Angi Studio
20:00 - 20:30 🍻 Borrel & netwerken

-- — — — — — —

🧠 DEEL 1: TALKS DOOR ANWB
Zo langdurig succesvol zijn als ANWB is alleen mogelijk als je steeds blijft innoveren, uitbreiden en verbeteren. De ANWB heeft dat bijvoorbeeld gedaan met initiatieven als bewegwijzering (1894), de Wegenwacht (1946) en traumahelikopters (1995). Van recenter datum zijn onder meer Streetwise (2005), de Autoverkoopservice (2010) en de Wegenwacht fietsservice (2011).

De ANWB geeft veel aandacht voor inspiratie op het gebied van nieuwe technologieën. De organisatie werkt nu voor 25% agile, er wordt geïnvesteerd in proof of concepts, start-ups en scale-ups. Daarnaast wordt er gekeken naar nieuwe technieken zoals conversational en Design Systems.

De ANWB werkt niet alleen aan innovatie voor leden, maar ook aan maatschappelijke projecten zoals ANWB AutoMaatje. Hiermee vervoeren vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding. Gemeenten kunnen zonder grote investering deelnemen doordat de ANWB al haar kennis, software, training en materiaal gratis beschikbaar stelt.

🛠 DEEL 2: WORKSHOP INNOVATION GAMES
We houden van een actieve Meetup, dus we gaan vooral ook zelf aan de slag. Tijdens deze workshop geven Anna & Esther een introductie in ‘Innovation Games’. Hoe kun je jouw klanten betrekken bij conceptontwikkeling? En hoe laat je ze zelf ideeën genereren? ‘Innovation Games’ bieden een aantal leuke oefeningen die je met jouw doelgroep kunt doen en je op nieuwe ideeën kunnen brengen.

Aan de hand van een ANWB case gaan we in kleine groepjes aan de slag met één van de ‘Innovation Games’ om zo te ervaren wat dit zou kunnen opleveren. Er zal voldoende ruimte zijn voor vragen, discussie en kennisuitwisseling. Na deze workshop kun je deze zelf gaan toepassen met jouw eigen doelgroep!

-----------
FOTOGRAFIE / VIDEOGRAFISCHE TOESTEMMING
We nemen foto's en video's tijdens het evenement voor onze blogposts, social media en promotiemateriaal. Door naar de meetup te komen geef je ons toestemming om foto's en video's te gebruiken waar jij mogelijk opstaat.