What we're about

DevTribe är ett forum som bygger vidare på det framgångsrika konceptet med LeanTribe, men som tillämpar det på ett helt annat område: kod, utveckling, arkitektur, designmönster, teknik, CleanCode och Software Craftmanship.

Vår målsättning är att bli duktiga yrkesmän som kan sina saker och som kan vara stolta över vårt sätt att jobba. Vi vill ha en bred uppsättning av verktyg som vi tillämpar på ett klokt sätt för att uppnå bästa tänkbara resultat.

Upplägget följer alltid en fast form:

TEMA

När arrangemanget planeras så bestäms också ett tema som annonseras i nätverket. Temat ska helst vara aktuellt, intresseväckande och lagom smalt. Inte så diffust att man inte vet vad det handlar om, men inte heller så smalt att det inte finns utrymme att ha nya infallsvinklar. Efter det går det ut en förfrågan om talare. Alla som vill får anmäla sig.

BLIXTTAL

Blixttalen är mycket korta och koncentrerade. En typisk längd är ca 10 min. Talaren får tala ostörd och får använda sin tid efter eget tycke. Vanligt är att dela något utifrån egen erfarenhet som kan vara andra till hjälp. Om evenemanget är en halvdag har man ofta ca 4 blixttal. På en heldag brukar det finnas plats för ungefär dubbelt så många.

OPEN SPACE

Detta moment blir ofta dynamiskt och kreativt. Tanken är att de som lyssnat ska plocka upp vissa aspekter från blixttalen som de vill prata mer om. Det kan vara något man vill veta mer om eller något man vill ventilera egna erfarenheter kring. Varje person som har förslag på ämnen att samtala kring skriver en post-it lapp och argumenterar för sin sak. Därefter röstar man gemensamt om vilka ämnen som ska prioriteras.
Utifrån ämnena så delar man sedan upp sig i grupper och delar tankar. Ingen är ledare. Alla är ansvariga att bidra till ett givande utbyte. Det kommer ofta fram bra tankar och tiden går fort. Typiskt försöker man hinna med 2-4 omgångar med samtal.

När man går hem efter en ”tribe gathering” så är huvudet fullt av nya idéer som man vill tillämpa. Dessutom har man ofta fått många värdefulla kontakter och fått en nyttig inblick i andra sammanhang.

Men det finns ju redan så många meetups, varför ska vi ha en till?

Meetups är underbart, men detta är ingen vanlig meetup! Meetup är ofta en form som bygger på att någon som är duktig på något sätter upp ett möte. Sedan kommer andra för att lyssna och lära sig. Men det magiska med DevTribe är framförallt interaktionen. Det agila upplägget föder en kreativitet och en öppenhet som leder ett steg vidare. Kom och prova om vi har rätt!

Men det finns ju redan så många konferenser, varför ska vi ha en till?

Konferenser är bra, men detta är ingen konferens! DevTribe har en mycket öppnare form. Alla kan vara med. Varje talare får 10 min var. Det blir koncentrerat och fokuserat kring det viktigaste. Många talare kring samma tema gör att man får många infallsvinklar. I Open Space kan sedan alla påverka inriktningen. I gruppsamtalen blir allas tankar och erfarenheter lika viktiga.

NYTT: Anmälningar till DevTribe Göteborg sker numera via Meetup

Vi har en hemsida som beskriver mer om upplägg och syfte: www.devtribe.se (http://www.devtribe.se/)
Kommande event och talare finns alltid annonserade där.

Där har vi även tidigare administrerat alla anmälningar via en koppling till Eventbrite. Men vi vet ju också att Meetup är väldigt etablerat som plattform. För DevTribe Göteborg kommer vi därför att testa med att hantera själva bokningen här via Meetup istället. Det gör det också lättare med kontakt och feedback i samband med eventen vilket vi tycker känns positivt. Hur vi gör med övriga orter vet vi inte riktigt ännu.

https://secure.meetupstatic.com/photos/event/6/f/5/d/600_456508509.jpeg

https://secure.meetupstatic.com/photos/event/6/f/6/e/600_456508526.jpeg

https://secure.meetupstatic.com/photos/event/6/f/6/1/600_456508513.jpeg

https://secure.meetupstatic.com/photos/event/6/f/6/3/600_456508515.jpeg

https://secure.meetupstatic.com/photos/event/6/f/6/a/600_456508522.jpeg

https://secure.meetupstatic.com/photos/event/6/f/5/e/600_456508510.jpeg

https://secure.meetupstatic.com/photos/event/6/f/6/b/600_456508523.jpeg

Past events (3)

Test

Göta Bio, Avenyn

DevOps - Erfarenheter och lärdomar

Softhouse

Feature Toggling

Softhouse

Photos (24)

Find us also at