What we're about

Devz Meetup je lokalni meetup za developere, dizajnere i sve druge koji žele naučiti nešto novo. Meetup se održava u Varaždinu prosječno jednom u dva mjeseca. Kroz polasatno predavanje donosimo uspješne priče poduzetnika, predstavljamo nove tehnologije, govorimo o dizajnu, freelance-anju i brojnim drugim temama koje su vezane za IT, dizajn, startup kulturu i poduzetništvo.

Cilj meetupa je dijeljenje znanja, poticanje suradnje između sudionika meetupa te općenito druženje stručnjaka iz iste branše.

Meetup se provodi u sklopu projekta E-poslovanje, koji je sufinanciran sredstvima EU.

Upcoming events (1)

21. Devz Meetup

Palača Herzer

Poštovani meetupovci, vrijeme je za još jedan Devz Meetup i to u četvrtak[masked]., standardno u 17:30h. Na prvom meetupu u 2020. godini donosimo dva tehnička predavanja. Prvo predavanje će održati Đuro Fusić koji će govoriti u front-end developmentu tj. o načinu strukturiranja CSS datoteka. Drugi predavač je Matija Premec koji će govoriti o design workflowu u vrlo popularnom alatu za prototipiranje Adobe XD-u. Pozivamo Vas sve da nam se pridružite na predavanjima i druženju nakon predavanja u Medinoj Škrinji. Više detalja o temama i predavačima pročitajte u nastavku. Mjesto održavanja: Palača Herzer, Multimedijska dvorana (Franjevački trg, 10), 27/2/2020. u 17:30 sati. Raspored predavanja: 17:30 ------ Kratki uvod. 17:35 ------ Đuro Fusić - Searchmetrics GmbH "Handling styles in large projects" Evolucijom front end aplikacija osnovni web jezici su promijenili oblik, Javascript framework-ovi su zamjenili HTML i CSS. No jedno pitanje još uvijek stoji, kako strukturirati CSS da bi izazvao čim manje glavobolja? Na predavanju ćemo proći kroz načine strukturiranja CSS-a u velikim projektima i zašto ponekad nije najbolja ideja sve strpati u Javascript i nazvati to “state of the art”. Đuro je front end developer u tvrtki Searchmetrics GmbH koja se bavi razvijanjem web aplikacije za SEO i Content analizu. U slobodno vrijeme je DJ i voli sve što vole mladi. *** 18:10 ------ Matija Premec - Swiss Digital "Adobe XD - Design Workflow - Sharing" Komunikacija projekta bilo u fazi skice, koncepta ili designa svakodnevica je u našem poslu. Ovo je osvrt na Adobe XD koji nam nudi mogućnost da taj proces ide glatko i brzo među ljudima koji su uključeni. Matija radi u SwissDigital-u na customer projektima kao dio concept/design tima. *** 18:45 ------ Druženje u pub-u Medina Škrinja (http://medinaskrinja.com/). Vidimo se!

Past events (19)

20. Devz Meetup

Palača Herzer

Photos (267)

Find us also at