This Meetup is past

38 people went

Palača Herzer

Franjevački trg 10 · Varaždin

How to find us

Palača Herzer - Gradski muzej Varaždin

Location image of event venue

Details

Poštovani meetupovci,

ljeto je završilo i brzo se vraćamo na novu seriju predavanja. Nakon zadnjeg meetupa gdje smo govorili o Dockeru, IBM Watsonu i uspjehu Bellabeata, nastavljamo s tri nova predavanja koja nam donose Dario Horvat, Matija Grabar i Bruno Škvorc.

Na prvom predavanju ćemo govoriti o važnosti optimizacije web stranice za mobitele te kako je povezana s digitalnim marketingom. Nakon toga se fokusiramo na web farme te kako riješiti problem sve većeg broja posjetitelja na Vašem webu. U zadnjem predavanju ćemo govoriti o danas vrlo popularnoj temi - kriptovalutama. Pripremili smo Crash course o kriptovalutama i blockchain tehnologiji za sve one koji žele znati pozadinu ove priče.

Mjesto održavanja: Palača Herzer, Multimedijska dvorana (Franjevački trg, 10),[masked]. u 17:30 sati.

Raspored predavanja:

17:30
------

Okupljanje, uvod

****************************************

17:35

------

Dario Horvat - Arbona d.o.o.

"Get on top with mobile"

Koliko je ustvari važan mobile? Koje prakse i smjernice je potrebno primjenjivati kako bi Vaša mobile stranica osvajala korisnike? Na što treba paziti prilikom izrade dizajna mobile web stranice iz aspekta digitalnog marketinga?

Dario Horvat je account manager u tvrtki Arbona d.o.o.. U Arboni je od samog početka poslovanja tvrtke koja je izrasla iz male tvrtke s otoka Raba u tvrtku s tri podružnice diljem Hrvatske. Danas između ostalog vodi komunikaciju s klijentima te je jedna od osoba koja zastupa tvrtku. U slobodno vrijeme bavi se svojim OPGom za proizvodnju vina.

****************************************

18:05
------

Matija Grabar - Cratis d.o.o.

"Web farme"

Vaša web aplikacija je postala popularna i sada kroz traume shvaćate da jedan web server ipak nije dovoljan da bi posluživao veći broj posjetitelja. Naručujete dodatne servere i dolazite do problema. Kroz predavanje prolazimo osnovne koncepte i primjene web farma.

Matija Grabar je direktor telekomunikacijskog i cloud operatera CRATIS iz Varaždina. Nakon više od desetljeća rada sa poslužiteljskim i mrežnim sustavima ipak je završio u menadžmentu zatrpan papirima.

****************************************

18:35
------

Bruno Škvorc - SitePoint.com

"Uvod u Blockchain"

U ovom uvodnom predavanju objasniti ćemo blockchain tehnologiju općenito, pokriti razvoj i povijest najpoznatije i objasniti napredak i budućnost najnaprednije. Proći ćemo kroz tehničku stranu funkcioniranja cijelog koncepta, i raspraviti odakle zapravo tim valutama njihova vrijednost.

Bruno Škvorc je developer zainteresiran za blockchain i web. Vlasnik dvojezičnog portala Bitfalls.com, upustio se u blockchain vode 2014., a od 2016. se bavi trgovinom kriptovaluta i razvojem blockchain rješenja. Inače je urednik SitePoint.com portala, i developer evangelist za Diffbot.com.

****************************************

19:05 -
------

Druženje u pub-u Medina Škrinja (http://medinaskrinja.com/). (Juraja Habdelića, 4).

----------------------------------------------------------

Prijava je obavezna. Upad je besplatan.

Vidimo se na meetupu!