19. Devz Meetup

Devz Meetup Varaždin
Devz Meetup Varaždin
Public group

Palača Herzer

Franjevački trg 10 · Varaždin

How to find us

Palača Herzer - Gradski muzej Varaždin

Location image of event venue

Details

Poštovani meetupovci,

nakon ljetne stanke nastavljamo dalje sa novim meetupom i dva nova predavanja.

Predavači su nam Ivan Goran Žunar (Design Studio Ivan Goran Žunar), dizajner vizualnih komunikacija koji će nam govoriti o dizajnu vizualnog identiteta proizvoda ovisno o tržištu na koje se plasira. Nakon Gorana će nam Drago Supina, direktor razvoja u Searchmetrics GmbH govoriti o naprednom DevOps sustavu koji koriste pri radu na frontend-u svog proizvoda.

Više detalja o temama i predavačima pročitajte u nastavku.

Mjesto održavanja: Palača Herzer, Multimedijska dvorana (Franjevački trg, 10), 24/10/2019. u 17:30 sati.

Raspored predavanja:

17:30
------

Ivan Goran Žunar - Design Studio Ivan Goran Žunar

"Vizualni identitet proizvoda u kontekstu odabranog tržišta"

Dvije trećine odluka o kupnji proizvoda pod utjecajem je ambalaže proizvoda, odnosno, njene relativne diferencijacije i preferencije u odnosu na druge proizvode iste kategorije i proizvoda drugih kategorija koji ih okružuju. Okruženje pojedinog proizvoda drugačije je od tržišta do tržišta i u različitim distribucijskim kanalima, te je prilikom dizajniranja važno imati u vidu svako pojedino okruženje. Na dizajn utječu globalni trendovi u određenoj kategoriji proizvoda, no i vizualni kodovi prisutni u pojedinom društvu i ciljanoj skupini nastali kao posljedica prijašnjeg stečenog iskustva (slika iz podsvijesti, asocijacija, vrijednosti, navika, želja, potreba i očekivanja) koje se također razlikuje od tržišta do tržišta, ovisno o njegovom gospodarskom, društveno-političkom i kulturnom nasljeđu.
Stoga je prije plasiranja pojedinog proizvoda na neko tržište važno uzeti u obzir navedene parametre u dizajnu njegovog vizualnog identiteta kako bi proizvod na odabranom tržištu bio uspješan.

Ivan Goran Žunar dizajner je vizualnih komunikacija s iskustvom u dizajnu identiteta tvrtke i proizvoda, dizajnu ambalaže, pokretnoj grafici i video produkciji, produkt dizajnu te dizajnu tiskanih i digitalnih materijala tržišne komunikacije. Također, profesor je strukovnih predmeta na Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu, asistent u nastavi na Sveučilištu Sjever i vodi vlastiti obrt Design Studio Ivan Goran Žunar.

***

18:10
------

Drago Supina - Searchmetrics GmbH

"Napredni DevOps kao pomoć u razvoju kompleksnih Frontend sustava"

Tvrtke koje imaju globalne Cloud produkte se često muče sa osnovama: razvoj novih funkcionalnosti, testiranje te deploy na živu produkciju u trenutku dok su korisnici aktivni. Searchmetrics je razvio sustav za napredno testiranje kompleksnih funkcionalnosti nad produkcijom bez utjecaja na rad korisnika. Osim hrpu unit i integracijskih testova uključuje Github Webhooks, chat botove, TravisCI build, AWS infrastrukturu, MS Teams kolaboraciju te dosta drugih paketa da bi dobili tzv. “Deploy na gumb”. Kombiniranjem sustava sa Feature Flaging (skrivanjem koda na produkciji) možemo razviti zanimljive nove funkcionalnosti, testirati ih nad produkcijskim podacima sa odabranim kupcima u direktnom ili A/B načinu korištenja te deployati na produkciju na gumb,i više puta na dan. Drago će pokazati kako se od Git brancha dođe do deploya na produkciju u ReactJS / Relay / GraphQL Frontendu upotrebom naprednog DevOps sustava.

Drago Supina je direktor razvoja u tvrtki Searchmetrics GmbH iz Berlina. Svoju karijeru IT profesionalca gradio je od ranih dana Freelance programiranja preko rada u progresivnim IT tvrtkama kao što su King-ICT i Hrvatski Telekom u ulogama od programera, voditelja projekata do direktora razvoja. Također ima iskustva u dizanju vlastitog startupa koji se bavio Smart Home / Smart City. Danas mu je uz zanimljiv posao primarna zanimacija igranje sa dvoje male djece i objašnjavanja što je to Svemir i struja.

***

19:00
------

Druženje u pub-u Medina Škrinja (http://medinaskrinja.com/).

Vidimo se!