20. Devz Meetup

Devz Meetup Varaždin
Devz Meetup Varaždin
Public group
Location image of event venue

Details

Poštovani meetupovci,

vrijeme je za još jedan Devz Meetup, za koji smo pripremili nova, zanimljiva predavanja. Predavači su nam Goran Hacek koji će govoriti u serijskim bazama podataka, za što se danas koriste i koje su prednosti u odnosu na druge vrste baza podataka, Paško Pajdek koji će govoriti o razvoju Mediatoolkita od samih početaka do danas i Saša Ivičević koji će nam govoriti o Swaggeru.

Više detalja o temama i predavačima pročitajte u nastavku.

Mjesto održavanja: Palača Herzer, Multimedijska dvorana (Franjevački trg, 10), 05/12/2019. u 17:30 sati.

Raspored predavanja:

17:30
------

Goran Hacek - Occam d.o.o.

"Time series database - Where is IoT data stored"

Sa rastom popularnosti IoT uređaja, pojavio se problem pohrane velikih količina podataka koje ti uređaju prikupljaju. Time series baze podataka su se pokazale kao odličan odgovor na taj problem, stoga u zadnjih desetak godina svjedočimo rastu njihove popularnosti. Na predavanju ćemo pokazati što su to Time series baze podataka i kako ih možete primijeniti.

Goran Hacek je CEO tvrtke Occam d.o.o. koja se bavi razvojem softverskih rješenja u IoT području, gdje klijentima pomažu realizirati svoje ideje.

***

18:00
------

Paško Pajdek - Mediatoolkit

Mediatoolkit - 10-godišnji "uspjeh preko noći"

Tema predavanja je priča o razvoju Mediatoolkita - kako je išao put od početne ideje sve do uspješnog SaaS proizvoda koji danas zapošljava preko 40 ljudi. Bit će govora o tehničkim odlukama koje su se pokazale kao pun pogodak, kao i o onima koje su se dugoročno pokazale lošima. Spomenut će se i zamke i ljepote razvoja biznisa i stvaranja većeg tima ljudi koji su fokusirani na razvoj jednog proizvoda.

Paško je Head of Product Mediatoolkita. Počeo je raditi na Mediatoolkitu kao programer praktikant davne 2011. i postepeno odrastao zajedno s proizvodom. Veliki fokus u poslu stavlja na znanje i ustrajnost, a u slobodno vrijeme se bavi košarkom i lošim forama.

***

18:30
------

Saša Ivičević - Serengeti d.o.o

"Swagger, što je to? I zašto je cool?"

Siguran sam da većina kolegica i kolega iz IT svijeta zna što je to API (Application Programming Interface). Oni koji imaju priliku koristiti API ili razvijati API znaju koliko je važno da taj API bude dobro dokumentiran i da bude svima jasno čemu služi i kako se koristi. Načina za to ima na pretek, ali jedan od njih koji se ističe svojom preglednošću, jednostavnošću i velikim mogućnostima je Swagger. Swagger je ukratko, open-source software framework bogat alatima pomoću kojih developeri dizajniraju, razvijaju, dokumentiraju, generiraju i testiraju svoj kod. Ovo predavanje će vas uvesti u Swagger framework i pokazati neke od njegovih cool svojstava.

Saša Ivičević je Senior Software Developer u tvrtci Serengeti d.o.o. Više od deset godina bavi se Java razvojem i radio je na projektima za poznate europske brandove u maloprodaji, te automobilskoj i avioprijevozničkoj industriji. Osim programiranja, bavi se i glazbom. Član je, i jedan od osnivača, Varaždinskog rock benda JamIT.

19:00
------

Druženje u pub-u Medina Škrinja (http://medinaskrinja.com/).

Vidimo se!