Past Meetup

Naar een open IoT-architectuur

This Meetup is past

67 people went

Location image of event venue

Details

Antwerpen probeert om op korte termijn een open Internet of Things platform in de steigers te zetten dat klaar is voor allerlei toepassingen en initiatieven, waarop geëxperimenteerd kan worden, dat verschillende doelgroepen kan bedienen, dat een bron kan zijn voor het toetsen van wilde ideeën en vooral van innovatie.

Samen met enkele start-ups en iMinds staken we een ontwerp van een architectuurplaatje in elkaar. Dit ontwerp willen we graag toetsen met al wie interesse heeft!

Hebben we aan alles gedacht? Kunnen we hiermee op korte termijn beantwoorden aan alle reële behoeften of wilde ideeën? Zijn de technologieën klaar voor implementatie? Ontbreken er technologieën? Zijn er betere alternatieven? Andere opties? Moeten we niet op meerdere paarden wedden?

Kortom, we willen graag met jou van gedachten wisselen over een open IoT-architectuur waar we in Antwerpen allemaal beter van worden. En eigenlijk hopen we stiekem dat we het platform samen kunnen bouwen: de stad, de universiteit, (jonge) ondernemingen en burgers. De stad wordt zo een levend IoT-laboratorium, een ‘living IoT-lab’.

Zin om mee te creëren? Schrijf je dan zeker al in!

Let wel, het gaat in deze meetup heel specifiek over de onderliggende technologieën zoals Apache Kafka, Apache Nifi, AWS S3, Elasticsearch, Spark en Node.js Het gaat nog niet over sensoren en mogelijke toepassingen. Dat bespreken we in een andere meetup.

Welkom vanaf 17.30u voor een hapje en een drankje. We starten om 18u!

Agenda

• plenair: voorstelling van een ontwerp architectuur design en een mogelijk technologische invulling

• break out sessies over o.a. streaming data, data lake technologieën, communicatie met sensoren, machine learning, data visualisation …