Past Meetup

Virtual Museum Network Amsterdam Meetup

This Meetup is past

14 people went

Location visible to members

Details

Presentation, results expertmeeting and discussion

700.000 finds from the river Amstel.
The river Amstel as reflection of the city in the metroline Noord/Zuidlijn

You are kindly invited for a meeting organized by the UvA ErfgoedLab and the Bureau Monumenten & Archeologie of the City of Amsterdam. This presentation will be held in Dutch and brings together the discussion on content, appearance and virtual follow up.

Deze bijeenkomst vormt de afsluiting van het UvA Erfgoedlab over de archeologische vondsten van de Noord/Zuidlijn en het station Rokin.

De afgelopen anderhalve maand heeft er in het UvA ErfgoedLab een proces plaatsgevonden waarin werd nagedacht over de ideale presentatie van de 700.000 vondsten uit de Amstel. Tijdens een drietal expertmeetings is gedebatteerd over de interactie tussen archeologie, kunst en digitale media. De uitgangspunten en uitkomsten van deze meetings worden met u besproken door stadsarcheoloog Jerzy Gawronski. Tevens wordt een digitaal informatie concept gepresenteerd van de vondstpresentatie in het station Rokin. Onder leiding van Wim Hupperetz, directeur van het Allard Pierson Museum, wordt ter afsluiting gediscussieerd over de conclusies en wordt vooruitgekeken op een mogelijk vervolg.

Het programma begint om 15:00 uur en wordt om 16:30 uur afgerond met een borrel. U bent van harte welkom!

Locatie:
Museum café van de Bijzondere Collecties van de UvA
Oude Turfmarkt 129
1012GC Amsterdam

Contact:
Jan Bolten
06-33964575

http://www.youtube.com/watch?v=wdHqP1M3yGs&feature=share (http://www.youtube.com/watch?v=wdHqP1M3yGs&feature=share%A0);