This Meetup is past

70 people went

Location image of event venue

Details

Howdy DevOps friends!

Have you been a good person this year? As we are sure that you were, we prepared a special Christmas Meetup for everyone.

Let's end 2015 with a good amount of knowledge and as usual beers & pizza, food for both our bodies and minds!

You can read our code of conduct here (http://confcodeofconduct.com/)!

The event will be streamed live via Ustream (http://www.ustream.tv/channel/SaTbMTberQb)

6:30pm (10mins) - Intro - Cassiano (https://ie.linkedin.com/in/cassianoaquino) & Alberto (https://ie.linkedin.com/in/alrafer)

6:40pm (30mins) - Artur Martins - System Engineer @ Storyful (https://ie.linkedin.com/in/arturmartins) will talk about check_mk and his experience using it. After using check_mk for almost 2 years, I am amazed how simple, easy and with (almost) no effort put in place monitoring across a small/medium size infrastructure. I will demo some of its features, especially my favorite one: Automatic Service-recognition. It's going to be fun!

7:10pm (15mins) - Vicente De Luca - Senior Network Engineer @ Zendesk (https://ie.linkedin.com/in/vicente-de-luca-21728355) will talk about an open-source recipe for improving DDoS detection and automating mitigation techniques.

7:25pm (5mins) - Short break

7:30pm (25mins) - Andrea Citta - Enterprise Software Evangelist @ New Relic (https://ie.linkedin.com/in/andreacitta) ”Life's too short for 💩 software". From A (Airbnb) to Z (Zendesk) an overview on why everybody is obsessed with software analytics. A quick peak into error analytics, filterable geography, Insights and other cool stuff New Relic shipped at Futurestack 2015. How to improve the performance and customer experience with NewRelic.

7:55pm (20mins) - Pawel Rein, Operations Engineer @ Stmartbox (https://ie.linkedin.com/in/pawelrein): "Getting beyond RUM with varnish logs and http://sitespeed.io ". Averages, oh averages... Often the level of detail, that you get from NewRelic isn't enough to answer questions about user experience. With couple examples we'll see how missing bits can be found in Varnish logs and http://sitespeed.io metrics, using Kibana and Grafana.

8:20pm (40mins) - Pizza/Beers/Networking

9:00pm - Close out and Thanks

If you want to talk online about the meetup, please use the hashtag #DevOpsDublin

More info to come soon, stay tuned!

I would also to thanks the organizers of the Irish Network Operators Group (http://www.meetup.com/Irish-Network-Operators-Group/), their last meetup was really well organized and because of that we are trying to improve ours based on the experience we had.

Thanks,

Alberto and Cassiano.