addressalign-toparrow-leftarrow-leftarrow-right-10x10arrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcredit-cardcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobe--smallglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1languagelaunch-new-window--smalllight-bulblinklocation-pinlockm-swarmSearchmailmediummessagesminusmobilemoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahooyoutube

Kom jij gratis nieuwe workshops testen? - donderdag 1 juni - Test It Yourself #2

From: Pauline
Sent on: Monday, May 29, 2017 11:36 AM

Heb je altijd al een keer mee willen doen aan een workshop in één van onze labs? Dit is je kans! Aankomende donderdag testen wij verschillende workshops uit voor uitvinders van 8 tot 80 jaar. Maak een rolstoel die je planten automatisch naar het licht rijdt, leer verschillende plantenzaden herkennen en leg je eigen zaadbank aan, produceer je eigen zonnebrandcrème of ontwikkel een je eigen vlekkenverwijderaar. Lees hieronder meer over de workshops.

Bekijk hier het event op Meetup
Of reserveer een plek via de website van Waag Society

Tijdens de eerste avond van Test It Yourself gingen de deelnemers enthousiast aan de slag, en met succes: zonder soldeer ervaring werd er een telefoonoplader in elkaar gezet en ook onze jongste deelnemers kwamen met nuttige feedback op de experimenten. Wil jij ook mee doen aan een gratis try-out van onze nieuwe workshops? Schrijf je dan snel in voor aankomende donderdag:

Test It Yourself #2.
Donderdag 1 juni, 19:30 in de Waag.

 1. De plantenrolstoel
  Planten hebben licht nodig. Bouw tijdens deze workshop een robotje met een lichtsensor die jouw plant automatisch naar het licht rijdt. Zo hoef jij je nergens zorgen om te maken en is je plant de hele dag verzekerd van zon. Bekijk de plantenrolstoel hier in actie

 2. DIY vlekkenverwijderaar
  Wist je dat je bakpoeder voor heel veel verschillende dingen kan gebruiken? Zo is het bijvoorbeeld een uitstekende vlekkenverwijderaar. Leer tijdens deze workshop hoe en waarom het werkt.
 3. Zaadbank
  In de wereldzadenbank op Spitsbergen, IJsland, worden zaden van zo veel mogelijk plantenrassen opgeslagen. Die zadenbank wordt soms ook wel de ‘ark van Noach’ genoemd. Onderzoek tijdens deze workshop verschillende typen zaden en leg een eigen zaadbank aan.
 4. Zelfgemaakte zonnebrandcrème
  Klaar voor de zomer? Maak je eigen zonnebrandcrème van zinkoxide met je favoriete olie.

Deze workshops zullen we later dit jaar geven tijdens de projecten 'Doing it together science' en 'De Tuin als Lab'. Probeer ze nu alvast samen met ons uit. Werkt het? En hoe kan het nog beter? Wij ontvangen graag jouw feedback!

People in this
group are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy