addressalign-toparrow-leftarrow-leftarrow-right-10x10arrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcredit-cardcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobe--smallglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1languagelaunch-new-window--smalllight-bulblinklocation-pinlockm-swarmSearchmailmediummessagesminusmobilemoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahooyoutube

Dutch DIY Bio Group Message Board › Het Praktikum gaat van start! CRISPR, hoop of horror #1 - dinsdag 21 februari

Het Praktikum gaat van start! CRISPR, hoop of horror #1 - dinsdag 21 februari

A former member
Het Praktikum gaat dinsdag 21 februari van start!

Waar sta jij in het debat over biotech? Het komende half jaar is het biolab van Waag Society het decor voor ‘Het Praktikum’: een reeks thema-avonden waarin we samen de laatste bio-taboes ontrafelen en ons standpunt hierin verkennen.

In ‘Het Praktikum’ worden de volgende thema’s behandeld:


Wat gaan we doen?
In telkens twee opeenvolgende dinsdagavonden ontrafelen we samen de technologie en het debat hierover. Op de eerste avond komen steeds de uiterste polen aan bod en is het aan jou om hierover te oordelen. Tijdens de tweede avond gaan we hands-on aan de slag met een experiment, en kijken we nog eens kritisch naar ons eigen mening - en die van de ander. Voorkennis van de technologie of ervaring in een biolab is niet nodig om mee te kunnen doen!Morgen gaan we van start met genetische modificatie en CRISPR-technologie tijdens Het Praktikum: CRISPR - hoop of horror #1. Is CRISPR de biotechnologie die onze wereld voorgoed verandert?

Aanmeldingen
Er zijn voor morgen nog een aantal plaatsen beschikbaar. Aanmeldingen lopen niet via Meetup. Ben verzekerd van een plek en meld je aan via deze pagina.

Wil jij up to date aan het CRISPR debat beginnen? Lees hier over tuberculose resistente van koeien door CRISPR. Voor de eerste keer hebben wetenschappers koeienembryo´s genetisch zo aangepast dat ze minder vatbaar zijn voor tuberculose. Wat zijn hiervan de consequenties?

De voertaal van het Praktikum is Nederlands.


*This event is Dutch spoken.*
This is an exception of most of our activities. For upcoming english events keep an eye on waag.orgPowered by mvnForum

People in this
group are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy