addressalign-toparrow-leftarrow-leftarrow-right-10x10arrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcredit-cardcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobe--smallglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1languagelaunch-new-window--smalllight-bulblinklocation-pinlockm-swarmSearchmailmediummessagesminusmobilemoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahooyoutube

Dutch DIY Bio Group Message Board › DIY-feestje: gratis try-out van onze nieuwe workshops

DIY-feestje: gratis try-out van onze nieuwe workshops

Pauline
user 212915273
Amsterdam, NL
Een feest voor alle doe-het-zelf liefhebbers: maak van een fietsdynamo een oplader voor je telefoon, leer zelf yoghurt maken of ontdek met welke DIY-hulpstukken je een plant kan helpen voortplanten. Op 16 mei en 1 juni kun je in de Waag verschillende workshops testen!

Ben jij een enthousiaste en kritische doe-het-zelf liefhebber? Meld je dan aan voor een van de gratis try-out's van verschillende nieuwe workshops in de Waag. Benieuwd naar de workshops? Lees hieronder verder.

Reserveer een plek voor
Test It Yourself #1 op dinsdag 16 mei of
Test It Yourself #2 op donderdag 1 juni
via de website van Waag Society


Test It Yourself #1
Dinsdag 16 mei, 19:30


 • DIY oplader voor je telefoon
  Nooit meer opzoek naar een stopcontact! Soldeer je eigen telefoonoplader die je kan aandrijven met alles wat een wiel heeft. Laad je telefoon op met je fiets, buggy of kruiwagen.
 • Zelfgemaakte yoghurt
  Wist je dat je eigen yoghurt maken eigen heel makkelijk en gezond is? Maak je eigen yoghurt van kokos-, soja- of koemelk. Dan weet je precies wat erin zit!
 • Hulpstukken voor de voortplanting (van planten)
  Hoe zorg je als boom of plant voor nageslacht? En hoe zorg je ervoor dat dat nageslacht goed terecht komt? De natuur heeft slimme vormen ontwikkeld om zaden te verspreiden, passend bij verschillende ‘vervoersmiddelen’, zoals de wind, de vacht van een beest, stromend water en etende dieren. Ontdek met welke DIY-hulpstukken je de natuur een handje kunt helpen.
 • Slimme tuin
  Wat is het recept voor vruchtbare aarde of goede compost? Beetje zuur, beetje kalk, beetje…? Maak je eigen zuurmeter en weerstandsmeter en meet hoe vitaal de grond in je tuin is.

Test It Yourself #2
Donderdag 1 juni, 19:30


 • De plantenrolstoel
  Planten hebben licht nodig. Bouw tijdens deze workshop een robotje met een lichtsensor die jouw plant automatisch naar het licht rijdt. Zo hoef jij je nergens zorgen om te maken en is je plant de hele dag verzekerd van zon.
 • DIY vlekkenverwijderaar
  Wist je dat je bakpoeder voor heel veel verschillende dingen kan gebruiken? Zo is het bijvoorbeeld een uitstekende vlekkenverwijderaar. Leer tijdens deze workshop hoe en waarom het werkt.
 • Zaadbank
  In de wereldzadenbank op Spitsbergen, IJsland, worden zaden van zo veel mogelijk plantenrassen opgeslagen. Die zadenbank wordt soms ook wel de ‘ark van Noach’ genoemd. Onderzoek tijdens deze workshop verschillende typen zaden en leg een eigen zaadbank aan.
 • Zelfgemaakte zonnebrandcrème
  Klaar voor de zomer? Maak je eigen zonnebrandcrème van zinkoxide met je favoriete olie.

Deze workshops zullen we later dit jaar geven tijdens de projecten 'Doing it together science' en 'De Tuin als Lab'. Probeer ze nu alvast samen met ons uit. Werkt het? En hoe kan het nog beter? Wij ontvangen graag jouw feedback!
Powered by mvnForum

People in this
group are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy