Elpine kampvuursessie 10 november

This is a past event

8 people went

Elpine

Westerbroeken 1 · Elp

How to find us

Zie www.elpine.nl

Location image of event venue

Details

Op 10 november is Coby Schasfoort te gast bij het kampvuur, om jullie te vertellen over kinesiologie. Kinesiologie houdt zich bezig met het bevorderen van welzijn op alle niveaus van gezondheid. Het stimuleert de vitaliteit van de mens in het dagelijkse leven. Het bevordert de levenskwaliteit door te werken aan relaties, werk-, leer- en levenssituaties. Dit stimuleert levensvreugde en psychische gezondheid. Hierbij maakt de kinesioloog gebruik van de spiertest om de achtergronden van de klacht of probleem in beeld te brengen en op te lossen.

Kinesiologie is een prachtige methode om gezondheid en het zelfherstellende vermogen van de mens te bevorderen. Stress is voelbaar in ons lichaam, we krijgen er allerlei klachten door. Met spiertesten kunnen we deze stress opsporen: een spiertest kan ons vertellen hoe het staat met onze emoties, met ons energieniveau, met onze voedingsstatus, met de werking van onze organen en nog veel meer.

Coby Schasfoort is verpleegkundige, kinesioloog, fytotherapeut, schrijver, tekenaar en kok voor gezinnen en groepen. Coby kwam in de zeventiger jaren van de vorige eeuw voor het eerst in aanraking met Touch for Health. Het was nog een volkomen onbekend fenomeen. Ze werd zo gegrepen door de methode dat ze besloot hier onmiddellijk mee verder te gaan. Samen met haar grote liefde Ton, stichtte zij "De Hof van Axen", het eerst residentiële kinesiologiecentrum in de wereld, in de bossen van Midden Drenthe. Studenten kwamen niet alleen om te leren, maar ook om te genieten van de omgeving, van de sfeer en van het lekkere eten. Coby reisde als verpleegkundige en als kinesiologiedocent over de hele wereld en nam overal wel een "smaakje" van mee. Die smaken werden weer verwerkt in haar maaltijden. Op verzoek van haar cursisten en de vele gasten die in De Hof van Axen verbleven schreef zij onlangs een kookboek.

De kampvuursessies, georganiseerd in samenwerking met Permanent Beta (http://www.permanentbeta.nl).

NIEUW! Je kunt nu ook pinnen bij Elpine!