What we're about

A keddenként, havonta több alkalommal megrendezett nyitott nagycsoportjainkra bárki eljöhet, aki szeretne közelebb kerülni magához és embertársaihoz. A We Love Encounter maroknyi csapata arra vállalkozott, hogy személyközpontú csoportjain teret nyújtson a bennünk feszülő kérdések, érzések kimondásának, megélésének, bízva abban, hogy ezeken keresztül találkozunk, egymásra és önmagunkra ismerünk.

Ki vagyok én? Szerethető vagyok? Hogy lehetek jobb ember? Hogy lehetek jobb szülő/gyermek/munkatárs? Hol a helyem a világban? Most a helyemen vagyok? Merre tartok? Kell-e, hogy egyetértsünk? Miért fontos az önismeret? Akarom-e tudni, mi van bennem? És mi van veled?

Csoportjainkhoz szabadon lehet csatlakozni, nem elvárás az elköteleződés. A résztvétel ingyenes, terembérleti díjra adományokat elfogadunk (500-1.500 Ft a lehetőségedtől függően).

További információkat a honlapunkon találsz: https://www.rogerskozpont.hu/ (https://www.encounter.hu/)
Kövess minket a Facebook-on is: https://www.facebook.com/rogerskozpont (https://www.facebook.com/weloveencounter)

Upcoming events (5+)

Veszteségeink tere - Személyközpontú témacsoport

Needs a location

Mindannyiunknak vannak veszteségei. Egy szerettünk halála nagy veszteség az életünkben, amire gyásszal reagálunk. Hasonlóan a váláshoz, a szakításhoz, a bizalom elvesztéséhez, az egészségi állapot megromlásához, a költözéshez, az anyagi helyzet megváltozásához, a felnövő gyerekek kirepüléséhez (összesen több mint negyvenféle, veszteséggel járó életeseményhez), melyekhez szintén a gyász érzései kapcsolódhatnak. A halál, a gyász sajnos még ma is tabutéma - úgy a társadalomban, mint sokszor a családban - és ez fokozhatja a gyászolók által gyakran átélt érzelmi elszigeteltséget. Az érzelmi elszigetelődés bármelyik veszteséggel járó életeseményhez kapcsolódhat. A személyközpontú témacsoport lehetőséget és teret kínál a résztvevőknek, hogy találkozzanak veszteségeikkel, egymással, önmagukkal, miközben együtt kialakítják az alkalom folyamatát is. A csoportot facilitálja Bálint Magdolna gyásztanácsadó és Vikár Erzsébet Gyászfeldolgozás Módszer® specialista, mindketten mentálhigiénés szakemberek és személyközpontú facilitátorok. A Veszteségeink tere - személyközpontú témacsoportot a naptári hónapok 5. keddjeihez igazodva tartjuk meg. Ez évente 4 vagy 5 alkalmat jelent, vagyis azokról a napokról van szó, amelyek az adott hónap 5. keddjei. Az egyes alkalmak önállóak, egyik nem folytatása a másiknak és nem előzménye a következőnek. Ez a 3,5 óra azok csoportja, akik éppen jelen vannak és vállalják a titoktartást. Az esemény 17.30 órakor kezdődik és 21.00 óráig tart. Időpont: Július 30. [masked] óra között. (A következő alkalom 2019. október 29-én lesz.) A pontos kezdés érdekében érkezés 17.15 órától. A csoport minimális létszáma 5 fő. 12 főnél lezárjuk az alkalomhoz kapcsolódó jelentkezést. Helyszín: Az alkalmak zavartalansága érdekében a pontos címet a regisztráltak számára tesszük elérhetővé. (Tájékoztatásul: Bp. Corvin negyed közelében.) Részvételi díj: 4.000 Ft/fő/alkalom A részvételi díj beérkezésének határideje 2019. július 20. Az átutalt/befizetett részvételi díjat visszautaljuk, amennyiben nem jön össze a létszám a csoport megtartásához. A részvétel előzetes regisztrációhoz és befizetéshez kötött. Regisztráció: 2019. július 20-ig e-mailt várunk a jelentkező nevével és telefonszámával az alábbi címek valamelyikére. [masked] [masked] Érdeklődni email-ben vagy az alább megadott telefonszámokon lehet: Bálint Magdolna:[masked] Vikár Erzsébet:[masked] A Veszteségeink tere - személyközpontú témacsoporttal lehetőséget kínálunk azoknak, akik alkalmi csoportélményt keresnek maguknak. Az alkalmakkal hagyományt is kívánunk teremteni és rendhagyóan bekapcsolódunk a Rogers Központ által szervezett kedd esti nyitott encounter csoportok sorába.

JELENLÉT A KAPCSOLATOKBAN - ENCOUNTER Csoport - Szentkirályi u. (I.)

Ki vagyok én? Szerethető vagyok? Hogy lehetek jobb ember? Hogy lehetek jobb szülő/gyermek/munkatárs? Hol a helyem a világban? Most a helyemen vagyok? Merre tartok? Kell-e, hogy egyetértsünk? Miért fontos az önismeret? Akarom-e tudni, mi van bennem? És mi van veled? Számtalan kérdés és még több érzés, elégedettség, öröm, fásultság, elkeseredés, nyugalom, vágyakozás, csalódottság, düh, félelem, szégyen, gondtalanság, gyengédség, szorongás, hála, izgatottság, lendület, tehetetlenség, unalom, bűntudat, türelmetlenség, mind-mind velünk vannak, társunkká szegődtek a mindennapokban. A We Love Encounter maroknyi csapata arra vállalkozott, hogy személyközpontú önismereti csoportjain teret nyújtson a bennünk feszülő kérdések, érzések kimondásának, megélésének, bízva abban, hogy ezeken keresztül találkozunk, egymásra és önmagunkra ismerünk. A Carl Rogers humanisztikus pszichológus nevéhez fűződő személyközpontú encounter csoport elsősorban személyiségfejlesztő, mintsem terápiás jellegű. Csoportdinamikájában a demokratikus együttlétre való törekvés nagyon erős. A résztvevők a hétköznapi társadalmi léthez képest sokkal nagyobb személyes szabadságot tapasztalhatnak meg, ami jellemzően felszabadító, de akár frusztráló is lehet. A csoporttagok a facilitátorokkal együtt az empátia, a feltétel nélküli elfogadás és a hitelesség egyre erősebb jelenlétét élhetik meg, ezáltal egy olyan biztonságos légkört alakítva ki, melyben minden résztvevő a legkülönbözőbb lehet és ezzel párhuzamosan a MI érzés is növekszik, így megfogalmazódhat és kifejeződhet minden érzés, legyen az pozitív vagy negatív. Ebben a bizalomteljes légkörben születik meg/növekszik az önelfogadás, mely változásra, tanulásra, fejlődésre serkent. Még a konfrontáció is a növekedés elválaszthatatlan eszközévé válhat. A résztvevők reagálnak arra, ami közöttük végbemegy az itt és mostban, tapinthatóvá válik a személyes felelősségük, észlelhető, hogy tudnak másokra hatni, és meg tudják engedni másoknak, hogy hassanak rájuk. A folyamat mindig spontán, kiszámíthatatlanul formálódik, s a csoport során sokakban megjelenik az ellenállhatatlan vágy: kapcsolódni és a kapcsolatot választani! Minden hónap első keddjén[masked] óra között. Helyszín: 1088 Budapest, Szentkirályi utca 51. (A főbejáraton bejőve a portás útba igazít - a terem rögtön a porta mellett van. Gyalogosan a Corvin negyed megállótól 5 perc, Kálvin térről 8 perc, Astóriától 13 perc, Puskintól 12 perc.) Csengő: nincs Részvételi díj: ingyenes Terembérlés:[masked] Ft/fő/alkalom, önkéntesen (akinek nehézséget okoz ez az összeg, az se habozzon részt venni) Facilitátorok: Hunyadi Anett Ha levelet szeretnél küldeni: [masked] Minden nyitott encounter csoport egy új, egyszeri 3,5 órás alkalom, amely 17.30 órakor kezdődik, 21.00 órakor végződik. Azok csoportja, akik éppen jelen vannak. Nem folytatása az előzőnek és nem előzménye a következő csoportnak. www.facebook.com/weloveencounter www.weloveencounter.hu www.rogerskozpont.hu

JELENLÉT A KAPCSOLATOKBAN - ENCOUNTER Csoport - Szentkirályi u. (II.)

Ki vagyok én? Szerethető vagyok? Hogy lehetek jobb ember? Hogy lehetek jobb szülő/gyermek/munkatárs? Hol a helyem a világban? Most a helyemen vagyok? Merre tartok? Kell-e, hogy egyetértsünk? Miért fontos az önismeret? Akarom-e tudni, mi van bennem? És mi van veled? Számtalan kérdés és még több érzés, elégedettség, öröm, fásultság, elkeseredés, nyugalom, vágyakozás, csalódottság, düh, félelem, szégyen, gondtalanság, gyengédség, szorongás, hála, izgatottság, lendület, tehetetlenség, unalom, bűntudat, türelmetlenség, mind-mind velünk vannak, társunkká szegődtek a mindennapokban. A We Love Encounter maroknyi csapata arra vállalkozott, hogy személyközpontú önismereti csoportjain teret nyújtson a bennünk feszülő kérdések, érzések kimondásának, megélésének, bízva abban, hogy ezeken keresztül találkozunk, egymásra és önmagunkra ismerünk. A Carl Rogers humanisztikus pszichológus nevéhez fűződő személyközpontú encounter csoport elsősorban személyiségfejlesztő, mintsem terápiás jellegű. Csoportdinamikájában a demokratikus együttlétre való törekvés nagyon erős. A résztvevők a hétköznapi társadalmi léthez képest sokkal nagyobb személyes szabadságot tapasztalhatnak meg, ami jellemzően felszabadító, de akár frusztráló is lehet. A csoporttagok a facilitátorokkal együtt az empátia, a feltétel nélküli elfogadás és a hitelesség egyre erősebb jelenlétét élhetik meg, ezáltal egy olyan biztonságos légkört alakítva ki, melyben minden résztvevő a legkülönbözőbb lehet és ezzel párhuzamosan a MI érzés is növekszik, így megfogalmazódhat és kifejeződhet minden érzés, legyen az pozitív vagy negatív. Ebben a bizalomteljes légkörben születik meg/növekszik az önelfogadás, mely változásra, tanulásra, fejlődésre serkent. Még a konfrontáció is a növekedés elválaszthatatlan eszközévé válhat. A résztvevők reagálnak arra, ami közöttük végbemegy az itt és mostban, tapinthatóvá válik a személyes felelősségük, észlelhető, hogy tudnak másokra hatni, és meg tudják engedni másoknak, hogy hassanak rájuk. A folyamat mindig spontán, kiszámíthatatlanul formálódik, s a csoport során sokakban megjelenik az ellenállhatatlan vágy: kapcsolódni és a kapcsolatot választani! Minden hónap második keddjén[masked] óra között. Helyszín: 1088 Budapest, Szentkirályi utca 51. (A főbejáraton bejőve a portás útba igazít - a terem rögtön a porta mellett van. Gyalogosan a Corvin negyed megállótól 5 perc, Kálvin térről 8 perc, Astóriától 13 perc, Puskintól 12 perc.) Csengő: nincs Részvételi díj: ingyenes Terembérlés: 1500 Ft/fő/alkalom (akinek nehézséget okoz ez az összeg, az se habozzon részt venni) Facilitátorok: Draskóczy Magda & Popovics Judit Minden nyitott encounter csoport egy új, egyszeri 3,5 órás alkalom, amely 17.30 órakor kezdődik, 21.00 órakor végződik. Azok csoportja, akik éppen jelen vannak. Nem folytatása az előzőnek és nem előzménye a következő csoportnak. [masked] www.facebook.com/weloveencounter www.weloveencounter.hu www.rogerskozpont.hu

JELENLÉT A KAPCSOLATOKBAN - ENCOUNTER Csoport - Flórián

Ki vagyok én? Szerethető vagyok? Hogy lehetek jobb ember? Hogy lehetek jobb szülő/gyermek/munkatárs? Hol a helyem a világban? Most a helyemen vagyok? Merre tartok? Kell-e, hogy egyetértsünk? Miért fontos az önismeret? Akarom-e tudni, mi van bennem? És mi van veled? Számtalan kérdés és még több érzés, elégedettség, öröm, fásultság, elkeseredés, nyugalom, vágyakozás, csalódottság, düh, félelem, szégyen, gondtalanság, gyengédség, szorongás, hála, izgatottság, lendület, tehetetlenség, unalom, bűntudat, türelmetlenség, mind-mind velünk vannak, társunkká szegődtek a mindennapokban. A We Love Encounter maroknyi csapata arra vállalkozott, hogy személyközpontú önismereti csoportjain teret nyújtson a bennünk feszülő kérdések, érzések kimondásának, megélésének, bízva abban, hogy ezeken keresztül találkozunk, egymásra és önmagunkra ismerünk. A Carl Rogers humanisztikus pszichológus nevéhez fűződő személyközpontú encounter csoport elsősorban személyiségfejlesztő, mintsem terápiás jellegű. Csoportdinamikájában a demokratikus együttlétre való törekvés nagyon erős. A résztvevők a hétköznapi társadalmi léthez képest sokkal nagyobb személyes szabadságot tapasztalhatnak meg, ami jellemzően felszabadító, de akár frusztráló is lehet. A csoporttagok a facilitátorokkal együtt az empátia, a feltétel nélküli elfogadás és a hitelesség egyre erősebb jelenlétét élhetik meg, ezáltal egy olyan biztonságos légkört alakítva ki, melyben minden résztvevő a legkülönbözőbb lehet és ezzel párhuzamosan a MI érzés is növekszik, így megfogalmazódhat és kifejeződhet minden érzés, legyen az pozitív vagy negatív. Ebben a bizalomteljes légkörben születik meg/növekszik az önelfogadás, mely változásra, tanulásra, fejlődésre serkent. Még a konfrontáció is a növekedés elválaszthatatlan eszközévé válhat. A résztvevők reagálnak arra, ami közöttük végbemegy az itt és mostban, tapinthatóvá válik a személyes felelősségük, észlelhető, hogy tudnak másokra hatni, és meg tudják engedni másoknak, hogy hassanak rájuk. A folyamat mindig spontán, kiszámíthatatlanul formálódik, s a csoport során sokakban megjelenik az ellenállhatatlan vágy: kapcsolódni és a kapcsolatot választani! Minden hónap harmadik keddjén[masked] óra között. Helyszín: 1035 Budapest, Kórház utca 37. (Szent József ház, megközelítés: 1-es villamos, 9-es, 29-es, 109-es busz Flórián megálló, ott a Flórián áruház mögött, a piac mellett) Csengő: 14-es csengő (a terem a földszinten található) Részvételi díj: ingyenes Terembérlés:[masked] Ft/fő/alkalom (kinek-kinek lehetősége szerint; akinek nehézséget okoz ez az összeg, az se habozzon részt venni) Facilitátorok: Draskóczy Magdolna és/vagy Molnár L. Simon Minden nyitott encounter csoport egy új, egyszeri 3,5 órás alkalom, amely 17.30 órakor kezdődik, 21.00 órakor végződik. Azok csoportja, akik éppen jelen vannak. Nem folytatása az előzőnek és nem előzménye a következő csoportnak. [masked] www.facebook.com/weloveencounter www.weloveencounter.hu www.rogerskozpont.hu

Past events (116)

JELENLÉT A KAPCSOLATOKBAN - ENCOUNTER Csoport - Flórián

Photos (105)