Food 'n Code - Web Components & Modern React: Using Context and Hooks

This is a past event

70 people went

Location image of event venue

Details

Front-end tijgers opgelet! Het is weer hoogste tijd voor een nieuwe Food ’n Code avond. Deze keer duiken we in de wondere wereld van ‘Web Components’ en ‘Modern React: Using Context & Hooks’. Ben jij benieuwd wat Danny Moerkerke en Roy Derks hierover te vertellen hebben? Zet de 16e dan alvast in je agenda and be there! Wij zorgen deze avond weer voor some good food (ook vega en vegan!).

**LET OP: de talks zijn in het Nederlands / Talks are in Dutch**

AGENDA
18:30 - 19:00 Food 'n Drinks
19:00 - 20.00 🗣 Danny Moerkerke – Web Components
20.00 - 20.15 Pauze
20.15 - 21.15 🗣 Roy Derks – Modern React: Using Context and Hooks
21.15 - 22.00 Drinksssss

TALK 1: Danny Moerkerke – Web Components
Danny’s talk gaat over Web Components. Een W3C standaard die nu door alle moderne browsers wordt ondersteund. En waarmee je zonder framework herbruikbare front-end componenten kunt maken. In zijn talk laat Danny zien dat Web Components een goed alternatief kunnen zijn voor frameworks als Angular en React.

Danny Moerkerke is een Senior Freelance JavaScript Developer. Sinds 2008 werkt hij met Angular, Polymer, React en Node.js en heeft hij onder andere gewerkt voor ING Bank, Peerwith en Endouble. Naast dat Danny dus een bak aan ervaring heeft met deze frameworks, heeft hij een zwak voor moderne web technologie. En dan vooral voor Progressive Web Apps en WebRTC!

Eerder schreef Danny al een artikel over Web Components voor Medium: https://blog.usejournal.com/web-components-will-replace-your-frontend-framework-3b17a580831c

TALK 2: Roy Derks - Modern React: Using Context and Hooks
State-management voor Single-Page Applications (SPAs) kan heel ingewikkeld zijn, maar is makkelijker geworden door packages zoals Redux. Sinds de introductie van de Context API en Hooks, is er veel veranderd. Zo zijn er nog meer verschillende mogelijkheden voor state-management bijgekomen. Je hebt niet eens meer een extra package nodig!

Roy Derks is een serial startup CTO, spreker op conferenties en werkt aan open-source projecten voor de Gemeente Amsterdam. Daarnaast geeft hij workshops over React en GraphQL bij ReactJS Academy.

LOCATIE
TBWA Gebouw
Generaal Vetterstraat[masked] BW Amsterdam

Parkeren: rondom het gebouw voor €0,10 per uur (eerste 3 uur)
OV: bus/tram/metro

SAXUM
Saxum is een interim agency voor digitale experts: Front-end developers, UX experts, Digital Designers, iOS Developers, PHP’ers en Infrastructuur specialisten. Wij werken in heel Nederland aan uiteenlopende projecten. Wij zorgen voor variatie, zodat jij aan topnotch projecten werkt en jezelf dus continu ontwikkelt.

Wij detacheren dus. De allerbeste mensen. Op afwisselende projecten.

GODO
Wij zijn er voor de digitale experts. De matchmakers tussen jou en de job die past bij jouw volgende stap. Freelance en in vaste dienst. We introduceren je bij interessante opdrachtgevers uit ons grote netwerk, waar we exclusief voor werken. Work. Set. Match.

*Meer weten? Check www.saxum.nl of www.godo.nl*