Food 'n Code - Server Side Rendering & Fun with Bluetooth

Are you going?

43 people going

Share:
Location image of event venue

Details

Na onze Food & Design in juli hollen we gelijk weer door naar onze volgende meetup 💥. Op 26 september staat een nieuwe editie van onze Food & Code op de agenda. Speciaal voor jou openen we dan weer de deuren van onze - altijd gezellige - homebase.

Wat je kunt verwachten? Te gekke sprekers, interessante tech topics, bijpraten en bieren met (oud-)collega’s en mede-JavaScripters en natuurlijk een lekkere, vullende maaltijd na een dag hard werken. Klinkt goed toch? En nog beter: je bent slechts 1 klik verwijderd van al dit moois! Meld je aan via deze pagina en dan zien we je de 26e! Tot dan! 😉

**Talks are in Dutch**

PROGRAMMA[masked] Food & drinks[masked] 🗣 Martijn Hermans - (The challenges of) Server Side
Rendering with React[masked] Pauze[masked] 🗣 Niels Leenheer - Fun with Bluetooth[masked] Drinksssss

🗣 TALK 1: Martijn Hermans - (The challenges of) Server Side Rendering with React
Server-Side rendering, de manier waarop websites traditioneel werden gebouwd. Logica in de back-end, presentatie in de front-end. Een duidelijke ‘separation of concerns’. Met de komst van front-end frameworks, zoals Angular, Vue en React is hier verandering in gekomen. Tijdens deze talk bekijken we nieuwe practices; verschillende implementaties en de voor- én de nadelen hiervan.

Onze eerste spreker van de avond is - hopelijk net als jij - groot fan van React, Redux, Node.js en alles wat te maken heeft met nieuwe technologieën binnen de wondere wereld van front-end. Martijn werkt bij Touchtribe, onderdeel van het Makerstreet netwerk. Als Lead Developer stuurt hij hier een team van getalenteerde Front-End Developers aan. Trek Martijn na zijn talk trouwens vooral even aan zijn jasje als je meer wil weten over zijn onorthodoxe oplossingen of voor een goede sparringsessie.

🗣 TALK 2: Niels Leenheer - Fun with Bluetooth
De browser is niet langer beperkt tot het virtuele. Dankzij nieuwe specificaties zoals WebBluetooth kunnen browsers met allerlei andere apparaten praten. Zet met de browser lampen aan en uit en bestuur robots. Er zijn nog veel meer apparaten die Bluetooth ondersteunen, van hartslagmeters tot LEGO. En zelfs drones. Tijdens deze presentatie leer je onder meer over Bluetooth zelf en de WebBluetooth API. We kijken ook even hoe we zelf Bluetooth apparaten kunnen maken met JavaScript.

Niels Leenheer is een Google Developer Expert, Mozilla Tech Speaker en CTO bij Salonhub. Hij spreekt in binnen- en buitenland op conferenties over webstandaarden, open source en andere dingen die hij toevallig leuk vindt. Daarnaast is hij mede-organisator van de Fronteers Conference in Amsterdam (nielsleenheer.com/talks/).

LOCATIE
TBWA Gebouw
Generaal Vetterstraat[masked] BW Amsterdam

Parkeren: rondom het gebouw voor €0,10 per uur (eerste 3 uur)
OV: bus/tram/metro

SAXUM
Saxum is een interim agency. Wij richten ons op de flexibele inzet van digital professionals (denk aan: Front-end Developers, UX experts en Infrastructuur specialisten) op de tofste projecten bij onze klanten. Wij zijn groot genoeg om de meest gave projecten binnen te slepen en klein genoeg om een hechte groep collega’s te vormen. Ondanks dat onze experts hun kunsten doorgaans op locatie bij onze klanten vertonen, komt iedereen altijd weer thuis op onze homebase: tussen projecten door, op de altijd geslaagde vrijmibo of tijdens onze uitjes of meetups.

Kortom, wij zorgen voor variatie, zodat jij aan topnotch projecten werkt en jezelf dus continu ontwikkelt.

GODO
GoDo is er voor de digitale experts. Developers, Designers, Agile Professionals, Data Scientisten, Growth Hackers en Digitaal Strategen. Wij zijn de matchmakers tussen jou en de job die past bij je volgende carrière stap. Freelance of in vaste dienst. Daarbij kijken we niet alleen naar jouw bewezen skills, maar ook naar je groeipotentieel. We introduceren je bij interessante opdrachtgevers uit ons grote netwerk, waar we exclusief voor werken. Work. Set. Match.

*Meer weten? Check www.saxum.nl of www.godo.nl*