MissingMaps Mapping Party!

This is a past event

46 people went

GeoFort

Nieuwe Steeg 74 · Herwijnen

How to find us

Routebeschrijving op de website van GeoFort: www.geofort.nl

Location image of event venue

Details

Stuur op Valentijnsdag geen kaart, maar maak er een!

Op zaterdag 14 februari – Valentijnsdag – wordt op GeoFort voor Artsen zonder Grenzen een Mapping party georganiseerd!

Internationale hulporganisaties zoals Artsen zonder Grenzen en het Rode Kruis gebruiken topografische kaarten als oriëntatiemiddel én als basis om diverse analyses te uit te voeren in gebieden waar humanitaire rampen zich voltrekken. Zo wordt bijvoorbeeld de voortgang van inentingsprojecten op kaarten bijgehouden. Helaas zijn de beschikbare kaarten in die regio’s vaak niet up to date en is het lastig te vertrouwen op de beschikbare data.

OpenStreetMap (OSM), de crowdsourced en door iedereen vrij te gebruiken topografische kaart, wordt steeds vaker bij humanitaire rampen ingezet.

Binnen de OSM community is er een speciaal Humanitarian Open StreetMap Team (HOT) aan de slag gegaan om OSM te verbeteren voor hulporganisaties.

Mapping Party

Op deze Mapping Party geeft iemand van AZG achtergrondinformatie over een lopend project zodat we weten waar we het voor doen! Na een korte uitleg over het editen in OpenStreeMap gaan we daadwerkelijk aan de slag! Aan de hand van actuele satellietbeelden breng je een regio in bijvoorbeeld Centraal Afrikaanse Republiek in kaart. De resultaten van dit tekenwerk worden aldaar (met pen en papier) verder ingevuld met plaatsaanduidingen en bijzondere objecten waarna dit veldwerk weer door de OSM aan de digitale kaart kan worden toegevoegd. Hiermee zijn we in staat om kwetsbare regio’s verder in kaart te brengen waardoor de hulp sneller en beter georganiseerd kan worden.

Neem mee:

Een laptop. Eventueel is er (beperkt) de mogelijkheid een laptop te lenen. Geef even door als je daar gebruik van wil maken. Maar beter is je eigen laptop mee te nemen.