This is a past event

13 people went

Price: €250.00 /per person
Location image of event venue

Details

Een Summercamp? Met als thema cartografie? Ja, het kan...! ;-)

We gaan van de week van 17 t/m 21 augustus met een groep mensen aan de slag om de huidige generatie ‘neogeografie-tools’ te ontdekken: die van Mapbox ( https://www.mapbox.com/ ), CartoDB ( https://cartodb.com/ ) en wellicht nog allerlei andere tools. Eens kijken hoe ver we komen in een week, wat voor mooie dingen we kunnen maken, en tegelijkertijd elkaar wat beter leren kennen in een soort werkweek-achtige setting. Natuurlijk doen we dat op GeoFort, en jij bent ook uitgenodigd!

Om deze week wat extra’s te geven zou ik er ook over willen bloggen. En Vloggen, twitteren, misschien wel een artikel voor een vakblad, of juist voor een compleet ander tijdschrift. Dat hangt helemaal van onszelf af. Er is in ieder geval een domein gereserveerd waarop we los kunnen gaan: MenWhoStareAtMaps.com (nu nog helemaal heerlijk leeg). Er is contact geweest met Mapbox, er zijn wat mensen van ze deze zomer in Europa, mogelijk willen ze wat moois presenteren. Zodra ik meer weet stuur ik daar boodschappen over rond.

Het is ook mooi om dit met een lekker heterogene groep te doen: geo’s, cartografen, ontwerpers, ontwikkelaars… En we kijken wel wat ervan komt. In het uiterste geval is dat zelfs een gezamenlijk collectief waaronder we diensten op dit gebied gaan aanbieden. Een mens mag dromen, toch? Vooralsnog ben ik vooral benieuwd naar waar we in een week kunnen komen.

Qua kosten: de zaalhuur moet voldaan worden, ik wil dat we lekker eten (vijf keer lunch en een afsluitend diner?)… en misschien charteren we nog een gastspreker, of iemand die van bepaalde tools de basisbeginselen komt toelichten. En er komt vast nog wel wat aan andere kosten bij. Ik schat de kosten voor deze week op 250 euro p.p. om dit alles mogelijk te maken, wat ik bij de deelnemers graag in rekening breng.

Het zou mooi zijn als je er iedere dag in die week bent, zodat we ook echt verder komen met elkaar. Mocht dat maar deels lukken kan dat natuurlijk ook wel, maar ja... een Summercamp is pas een summercamp als je er de hele week bent!

Wat niet geregeld is: overnachtingen. We gaan overdag aan de slag (zeg maar kantoortijden), daarbuiten is iedereen vrij om weer naar huis te gaan, of naar een vakantieadresje, of... Misschien vindt Willemijn het wel goed als er ergens achter haar huis een tentje wordt opgeslagen ;-)