Hacks/Hackers HKI CRYPTOPARTY! Opi PGP:stä ja Truecryptistä käytännössä!

This is a past event

36 people went

Location image of event venue

Details

CRYPTOPARTY 11.2 klo 18:30 @ Pressiklubi

Tilaisuudessa on käytännön opetusta tietoturvariskeistä ja rentoja vinkkejä oluen ääressä.

Crypto Partyissa ennen hands on -osuutta on luvassa juttua siitä, millaisia tietoturvaongelmia toimittaja voi kotimaassa ja ulkomailla, ja miten niitä voi välttää. Keskustelemassa ovat Tor Projectin kehitysjohtaja Karen Reilly, toimittajat Hanna Nikkanen ja Tuomo Pietiläinen sekä tietourvaekspertti Tomi Tuominen.

Hands-on-osuudessa osallistujia opettavat Heidi Kähkönen, Laura Halminen ja Ossi Jääskeläinen.

Karen Reilly on verkkoliikenteen anonymisoivan Tor Projectin kehitysjohtaja. Tor Project käynnistettiin vuonna 2002. Se on pitkälti vapaaehtoisten ylläpitämä, mutta kehittyy voimakkaasti - eritoten nyt. Karen vastaa Torin markkinoinnista ja yhteiskuntasuhteista.

Hanna Nikkanen on vapaa toimittaja ja tietokirjailija, joka on erikoistunut kansainväliseen tutkivaan työhön ja internetin vapautta koskeviin aiheisiin. Hän on yksi Long Play -toimittajakollektiivin perustajista.

Helsingin Sanomien toimittaja Tuomo Pietiläinen oli Tampereen yliopiston vierailijaprofessori 2012–13. Hän on saanut valtion tiedonjulkistamispalkinnon kahdesti, samoin Tutkivan journalismin yhdistyksen Lumilapio-palkinnon. Vuonna 2003 hänet palkittiin Bonnierin Suurella journalistipalkinnolla.

Tomi Tuominen on skotlantilaisista mallasviskeistä nauttiva herrasmieshakkeri, joka on perehtynyt tietomurtoihin ja niiltä suojautumiseen jo reilun kahden vuosikymmenen ajan. Tällä hetkellä hän toimii rehtorina nSense Oy:ssä.

Heidi Kähkönen ja Laura Halminen:

Toimittajan riskikartoitus: miten poimia sopivat "turvatoimet" tietynlaista ympäristöä ja tilannetta varten. Lisäksi osallistujia opetetaan käyttämään PGP sähköposticlienttia. OMA KONE MUKAAN!

Ossi Jääskeläinen:

Kuinka asennat Truecryptin USB-tikulle tai ulkoiselle kovalevylle. OMA USB-TIKKU TAI KOVALEVY MUKAAN.

Tilaisuus on tarkoitettu sekä salaamisesta ja tietoturvasta kiinnostuneille että niille, jotka joko tarvitsevat menetelmiä tai ovat uteliaita oppimaan niistä. Esitietoja ei tarvita.

PS. https://thedaywefightback.org/