Past Meetup

Hacks/Hackers October meetup

This Meetup is past

18 people went

Location image of event venue

Details

October's theme is democracy. This time the event will, alas, be in Finnish. Stay tuned for info about November, when we should have a very interesting presentation in English.

---

Kuntavaalien alla teemana demokratia.

Puhujat:
Oras Tynkkynen, kansanedustaja: Mitä eduskunta aikoo tehdä joukkoistamisella?

Eduskunta ei ole tullut tunnetuksi nopeista liikkeistään, mutta nyt Arkadianmäeltä kuuluu kummia: joukkojen osaaminen halutaan valjastaa demokratian tueksi. Islannissa perustuslakia tehtiin joukkoistamalla, syntyykö Suomessa samalla konstilla maastoliikennelaki?

Antti Poikola: Datavaalit.fi – vaalidataa joukkoistamalla helposti kaikkien käytettäväksi

Datavaalit.fi -sivusto ja verkosto kokoaa vaaleihin liittyviä tietoaineistoja helposti käytettävään muotoon niin datajournalisteille, kuin avoimen demokratian sovellusten kehittäjillekin. Datajournalismin kouluttaja ja yksi hankkeen puuhamiehistä Antti Poikola esittelee vaaleihin liittyvän datan mahdollisuuksia. Vielä on aikaa inspiroitua ja tehdä ennen vaaleja datapohjaista journalismia, sovelluksia ja visualisointeja.

Aleksi Rossi: Avoin ministeriö avaa dataa

Avoin ministeriö on avannut kaikkien käyttöön dataa siitä, mitä kansalaiset kannattavat. Lisäksi Avoin ministeriö tukee avointa tutkimusta. Katsotaan yhdessä, mitä datasta voisi irrota ja ideoidaan seuraavia askeleita. www.avoinministerio.fi

Kristoffer Lawson: Avoin budjetti Holvissa

Holvi mahdollistaa ehdokkaille täysin julkisen vaalibudjetin. Holvi on uudenlainen pankkipalvelu, jossa kirjanpito, budjetointi ja varojenkeräys yhdistyvät peruspalveluihin. Kirjanpito tapahtuu automaattisesti ja realiaikaisesti. Esimerkiksi kuntavaaliehdokas voi halutessaan julkaista koko vaalibudjettinsa, taaten näin täydellisen läpinäkyvyyden.

Lisäksi: tietoa innovaatiokilpailu Uutisraivaajasta! (uutisraivaaja.fi)