Past Meetups (1)

What we're about

Een hackerspace in Kortrijk? Wij willen er één opstarten!

Een hackerspace is een fysieke ruimte waar mensen samenkomen om samen creatief te sleutelen aan eigen of gezamenlijke projecten, om constructief en creatief te hacken, workshops te houden, de ruimte als atelier te gebruiken en vooral om bij te leren!

Hackers?
Geen paniek, we breken niet binnen in je computer!

De hacker cultuur is een subcultuur van individuen die graag de intellectuele uitdaging aangaan om op een creatieve manier de beperkingen van de huidige technologieën te overbruggen om zo tot innovatieve en slimme oplossingen te komen. De hacker cultuur is een technisch gedomineerde wereld maar groeit en breidt steeds verder uit op andere gebieden. De voornaamste bezigheden zijn computing, netwerken, programmeren en coderen, muziek, gaming, electronica, lock picking, houtbewerking, robotica, science fiction, food hacking, tiny housing, textielbewerking, metaalbewerking, kunst,...

Een hacker wordt niet bepaald door wat hij doet maar op welke manier hij dit doet. Iedereen kan iets 3D printen of een printplaat solderen. Een hacker vindt dingen uit, bouwt, leert, deelt, traint basisvaardigheden en denkt 'outside the box' om een creatieve oplossing te vinden voor een probleem en dit op een constructieve manier. Hacking ontstaat vanuit beperkingen en een hacker zoekt een shortcut of een alternatieve route er om heen.

Terwijl wij hackers er naar streven om constructief te zijn, is er een groep mensen die zich luidkeels "hackers" noemen, maar geen hackers zijn. Dit zijn mensen die in computers binnenbreken met onethische bedoelingen en hier een kick van krijgen. Spijtig genoeg heeft de media deze mensen uitgeroepen tot "hackers", terwijl deze krakers of "crackers" deze naam niet verdienen. Daarom is er een wereldwijde misvatting wat hacking is en wat hackers doen. Wij proberen deze misverstanden de wereld uit te helpen door uitleg te geven en transparant te zijn.

Momenteel komen we samen in Broelkaai 6 in Kortrijk. Binnenkort verhuizen we naar de tuin en zoeken we een nieuwe plaats!

Members (71)

Photos (7)