UUimotståelig gull fra NRK, og denne gangen er det ikke fra arkivet

This is a past event

21 people went

Location image of event venue

Details

Fagansvarlig for front-end og Digital Tilgjengelighetsekspert i NRK kommer til Hedmark for å snakke om hvorfor de brenner for å tilgjengeliggjøre kringkasterens innhold for alle, og hvordan universell utforming brukes som et konkurransefortrinn. De tar med seg både kode og eksempler på reelle problemstillinger de har måttet løse det siste året knyttet til universell utforming.

Foredragsholderne:

Eirik Backer er ekte Trondhjemmer, men arbeider i disse dager som fagansvarlig for Grensesnittutvikling i NRK. Han drømmer i vanilla Javascript og CSS, og søker løsninger hvor både elegant kode, design og brukerbehov møtes. Han har arbeidet i 12 år med design og front-end utvikling i Norge, Kina, USA, Danmark og Trinidad, samt vært hovedlærer i Web og Interaksjonsdesign ved Norges Kreative Høyskole.

Kristoffer Lium
Med en bachelorgrad i Informatikk – design og utvikling av IT-systemer, og erfaring fra konsulentlivet, har Kristoffer siden våren 2017 hatt en allsidig og meningsfull jobb i Medieutvikling. Det som inspirerer ham mest er når han finner en pen, teknisk løsning som raskt kan implementeres for å gjøre en forskjell for publikum. Muligheten for både å jobbe strategisk med tilgjengelighet i hele organisasjonen og samtidig ha muligheter for å lage og teste ut ny kode og teknologi i NRKs sterke og hyggelige fagmiljø, gjør at han føler seg priviligert. Når Kristoffer ikke tenker på jobb, liker han å holde kroppslig forfall i sjakk ved å trene litt og å drive med andre fritidssysler, organisatorisk arbeid og å pønske på hvilken ny gadget eller apps som kan gi ham et smartere liv.