En fjelltur der vi krysser grensen mellom Albania og Kosovo til fots

Are you going?

4 people going

Share:
Location image of event venue

Details

NYHET! Tur til Kosovo og Albania!

På denne turen skal vi besøke et av Europas godt gjemte og urørte fjellkjede. Regionen vi er innom, var isolert av kommunistene helt frem til begynnelsen av 1990 (spesielt i Albania). Siden ble området brukt til smugling under konflikten i Balkan. I dag er ruta åpen for fotturister og det er mulig å krysse grensen til fots – noe vi skal gjøre på denne turen.

Fjellkjeden har fått navnet “Prokletije” (serbisk) og “Bjesket e Namuna” (albansk), men det betyr det samme; de fordømte fjellene.

De fordømte fjellene tilhører de dinarske alper og ligger i grenseområdet mellom nordlige Albania, Kosovo og østlige Montenegro.

I dette området ligger også Kosovos høyeste fjell, Gjeravica (Deravica) på 2.656 moh. Vi skal selvfølgelig ta turen opp hit og nyte fantastisk utsikt!

I Albania bor vi på koselige gjestehus i fjellene og i Kosovo bor vi på et 3-stjernes koselig, familiedrevet hotell i byen Peja. Peja er den andre største byen i Kosovo, men har ikke mer en omlag[masked] innbyggere. Byen ligger vakkert til på 550 moh og er omkranset av fjell.

Det er totalt 5 vandredager der vi vandrer mellom 5 og 7 timer (pauser kommer i tillegg). Bagasjen transporteres, så vi trenger bare å bære det vi trenger for en dag i fjellet med unntak av en dag der vi må bære må oss litt ekstra skift for en overnatting.

Dato for turen: 7.-14. september 2019

Direktefly fra Oslo Gardermoen til Pristina (Norwegian).

Gå inn på hjemmesiden vår for å lese mer detaljert beskrivelse av turen: http://vandringpaabalkan.no/destination/en-fjelltur-der-vi-krysser-grensen-mellom-albania-og-kosovo-til-fots/