Fjellvandring langs kysten av Montenegro

This is a past event

3 people went

Location image of event venue

Details

Fjellvandring langs kysten - er det mulig? Ja! Vi skal gå gjennom vakre nasjonalparker, passere flere flotte utsiktspunkter der vi kan se utover mot Adriaterhavet og Sckodërsjøen. Vi skal spise mat hos en lokal familie, dra på båttur og oppleve sjarmerende gamlebyer. Reisen for deg som liker å vandre, være i vakker og urørt natur, liker å oppleve lokal kultur og et spennende kjøkken. Montenegro er ennå en destinasjon i Europa som for mange ikke er så kjent som en feriedestinasjon. Her får du fortsatt mye for pengene!

Høydepunkter:
Oppdag Montenegro fra majestetiske fjelltopper med utsikt over Adriaterhavskysten og Kotor Bay
Besøk til UNESCO stedene Kotor og Perast
6 dager med vandring
Nasjonalparkene Sckodërsjøen og Lovcen
Byvandring i de historiske byene Cetinje og Kotor
Norsk leder; Elisabeth Eriksen

Vandringsnivået
Vandringen er klassifisert som medium og passer for deg som har gått litt i fjellet fra før og er i grei turform. Du må kunne klare å gå opptil 16 km på en dag og være forberedt på opp og nedstigning på opp mot 1000 høydemetre. I snitt skal vi gå ca 4 timer hver dag (pauser kommer i tillegg), men 2 av dagene er dagsetappene oppe i effektiv gangtid på 6 timer.

Slik bor vi:
De første 3 nettene skal vi bo i en gammel bygning fra 1600-tallet som tilhører en del av et stort klosterkompleks. Alle soverom har privat bad. Her nyter vi frokosten fra terrassen til dette gamle klosteret. Terrassen er bygget i barokkstil og har nydelig utsikt over bukten og Perast. Ukens siste fire netter skal vi tilbringe på Hotel Monte Rosa hele 1240 meter over havet. Personlig hotel, fantastisk beliggenhet i nasjonalparken og en magsik utsikt. Stort og lekkert spa og velværesenter som er deilig å benytte seg av etter endt dagsturer.

Tips og råd for reisen:
Det anbefales gode og høye fjellstøvler. En lett vindjakke er alltid kjekt å ha i tillegg til caps, solbriller og solkrem for å beskytte deg mot solen. Til dagsturene trenger du en lett dagstursekk, drikkeflaske og gjerne gåstaver. Husk badetøy om du vil kjøle deg ned i sjøen. Her er det deilig å bade i det rene klare vannet!

Turen kan bestilles gjennom Jomfrureiser. Klikk på linken under og du kan lese et detaljert turprogram og få info om påmelding!

NB! Kun få plasser igjen!

https://www.jomfrureiser.no/montenegro/fjellvandring