Boksläpp i Lund: Holy White Lies - Muslimska brödraskapet i Sverige

Humanisterna Syd
Humanisterna Syd
Public group

Lunds stadsbibliotek

Sankt Petri kyrkogata 6 · Lund

How to find us

https://humanisternasyd.wordpress.com/

Location image of event venue

Details

Tillsammans med Lunds stadsbibliotek arrangerar vi ett boksläpp! Sameh Egyptson, religionsforskare vid Lunds universitet, presenterar sin rykande färska bok om Muslimska Brödraskapet i Sverige.

"Varje partiombudsman borde ha ett exemplar" skrev Svenska Dagbladet: https://www.svd.se/sa-infiltrerades-socialdemokraterna-av-muslimska-brodraskapet

Författarens pressmeddelande följer:

The White Lie är en översättning av en fatwa på arabiska, Al-Kedhb al-Abyad, utfärdat av teologen Yusuf al-Qaradawi, ordförande för Europeiska Fatwarådet (ECFR). Al-Qaradawi och hans följeslagare är en del av en av världens största rörelser, Muslimska Brödraskapet.

Muslimska Brödraskapet är en kontroversiell rörelse som har lyckats gå hela vägen till statliga positioner i många muslimska länder och har officiella och inofficiella relationer med många politiker och religiösa myndigheter över hela världen. Samtidigt utpekas organisationen som ett av de största växthusen för terrororganisationer och terrorister. I Sverige har Islamiska Förbundet med anknytningar till Muslimska Brödraskapet genom sina dotterorganisationer skapat ett nätverk som i media har fått representera muslimer i hela 8 av 10 fall. År 2016 lyckades Förbundet och dess underorganisationer få över 300 miljoner svenska kronor i bidrag av svenska staten.

Studien har knappt 900 fotnoter till huvudsakligen primärkällor. I stor utsträckning har material hämtats från offentliga statliga arkiv.

Bokfrakten för de egyptiska upplagorna (både arabiska och engelska versionen) till Sverige är stoppad av egyptiska säkerhetspolisen. Den är dock släppt på Google Books på engelska och arabiska: https://play.google.com/store/books/details?id=rehyDwAAQBAJ

Hela pressmeddelandet: https://www.mynewsdesk.com/se/egypson-mgt-ab/pressreleases/holy-white-lies-boklansering-2788070

Facebook - event: facebook.com/events/[masked]