#19 ICT Hub Meetup - FABelgrade follow-up meetup u ICTHub-u

This is a past event

52 people went

Details

#19 ICT Hub Meetup koji će biti održan 16. maja u 18.30h predstavlja follow-up događaj FABelgrade 2016 (http://fabelgrade.io/), prve konferencije u Srbiji i regionu posvećene promociji digitalne fabrikacije i koncepta Fab Lab-ova i njihovoj primeni. Meetup će biti realizovan pod pokroviteljstvom Ambasade Kanade.
Organizatori konferencije su Fab Inicijativa (http://fablab.rs/), Polyhedra Fab Lab (http://www.polyhedra.co/) i Fab Lab Belgrade (http://www.fablabbelgrade.org/#fablab), a konferencija će biti održana 14. i 15. maja u Domu omladine u Beogradu pod pokroviteljstvom Ambasade SAD u Srbiji i uz podršku brojnih sponzora.

Prvi govornik na ICT Hub Meetup -u biće gost konferencije Andrew Pelling (http://fabelgrade.io/speaker/andrew-pelling/), kanadski naučnik, koji koristi open source materijale kako bi otkrio i stvorio nove žive tehnologije budućnosti. Vodi interdisciplinarnu laboratoriju na Univerzitetu Otava, gde istražuje negenetske načine stvaranja veštačkih tkiva i organa – inovacije sa potencijalnom za zamene skupe komercijalne bio materijale. Na meetup-u će govoriti o DIYBio &preduzetništvu i kompaniji koju je pokrenuo:Spiderwort (http://spiderwort.bio/#welcome).

Drugi govornik biće Memet Unsal (http://fabelgrade.io/speaker/memet-unsal/), projektni menadžer, doktor nauka mehaničkog inženjerstva sa specijalizacijom za robotiku. Trenutno radi kao programski direktor InnoCampus (http://innocampus.org/)-a – neprofitnog mobilnog akceleratora / Fab Lab programa. Na meetup-u će govoriti više o Innocampus- u, mobilnim fab lab-ovima i preduzetništvu, vezi i saradnjama koje ima sa našom zemljom.

Memet će pre meetup-a u prostorijama ICT Hub-a, u periodu od 16.00 do 18.00, biti na raspolaganju za mentorske sesije 1 na 1 sa zainteresovanim startapima. Njegove oblasti ekspertize uključuju upravljanje projektima, razvoj novih proizvoda, FMCG, specifičnim pitanjima u vezi sa robotikom. Ukoliko želite da detaljnije razgovarate sa Memetom, svoje vreme možete rezervisati prijavom na formu (http://goo.gl/forms/Cxcnindq6c). Prijave su otvorene do četvrtka, 12. maja. Za sva pitanja u vezi mentorskih sesija možete da nas kontaktirate na [masked] .

Pored ovoga, u posebnom kutku ICT Hub-a imaćemo i pravi mali Fab Lab. Prijatelji iz EduLab (https://www.facebook.com/EduLabSerbia/)-a će predstaviti LEGO Education aktivnosti, i vezu First Lego League sa preduzetnistvom, a imaćemo i 3D štampače iz Polyhedra (http://www.polyhedra.co/) Fab Laba.

Predavanja će biti održana na engleskom jeziku. Naši prijatelji iz eduTv snimiće predavanje, a u naredne tri nedelje snimak će biti i na našem zvaničnom YouTube kanalu (https://www.youtube.com/user/ICTHub).

.