• Story of Wolt - How to scale your business globally?

  ICT Hub Playground

  Drage preduzetnice i dragi preduzetnici, Vreme je za junski ICT Hub Meetup i još jedno inspirativno okupljanje. Naredne srede, 12. juna od 18 časova, u goste ce nam doći Matias Nordström, menadžer za ekspanziju kompanije Wolt koja je od skoro krenula sa svojim poslovanjem i u Srbiji, pa će tom prilikom ispričati i kako je Wolt uspeo da tako brzo i uspešno razvije sistem za dostavu hrane. Matias je jedan od prvih ljudi koji su se pridružili Woltu još 2015. godine i od tada je bio zadužen za postavljanje osnova današnjeg poslovanja ove kompanije, razvoj sistema dostave koji se danas primenjuje na svim tržištima na kojima Wolt posluje, kao i za izlazak na nova tržišta i strategiju ekspanzije. Kroz primer razvoja kompanije Wolt, saznajte šta je potrebno kako bi se postigao uspeh, koje su to glavne prepreke i problemi sa kojima su se oni susretali, kako su ih timski rešavali i još mnogo zanimljivih preduzetničkih saveta i trikova. Wolt je tehnološka kompanija koja je razvila aplikaciju za naručivanje i dostavu hrane, a čiji je kvalitet prepoznao i nagradio i sam Apple. Od svog lansiranja 2015. godine do danas, Wolt se probio na 15 različitih tržišta, ima više od 1.5 miliona korisnika i sklopljena partnerstva sa preko 4000 restorana. Njihov uspeh oslikava i činjenica da su sakupili 15 miliona evra investicija od poznatih preduzetnika kao sto su Niklas Zennström, suosnivač i bivši CEO Skype-a i Risto Siilasmaa, predsednik UO kompanije Nokia. Meetup ce biti održan na engleskom jeziku, a svoje prisustvo možete potvrditi popunjavanjem kratke forme koja se nalazi na ovom linku - https://forms.gle/S2ZcwEXcrspALB6k7. Vidimo se u sredu, 12.juna od 18h, na dobro poznatoj Playground adresi!

  2
 • Od startapa do online giganta

  ICT Hub Playground

  Drage preduzetnice i dragi preduzetnici, Verovali ili ne, još jedan majski ICT Hub Meetup je pred nama, i ovaj put ćemo iskoristiti priliku da vam predstavimo priču o razvojnom putu jedne od najvrednijih IT kompanija u regionu. Čekamo vas 22. maja od 18 časova u Playgroundu kako bismo zajedno čuli više o tome kako je nastao sajt KupujemProdajem. Bojan Leković, osnivač i direktor kompanije KupujemProdajem, podeliće sa prisutnima svoja preduzetnička iskustva, kako je došao do ideje da razvije platformu KupujemProdajem i kako je uspeo u tome da taj sajt mnogima postane glavna (a često i jedina) adresa za online trgovinu. Za 11 godina postojanja, od 2008. godine, na portalu je postavljeno preko 77 miliona oglasa, preko 10 oglasa po glavi svakog stavnovnika Srbije. Danas KupujemProdajem zajednica broji preko 1,4 miliona registrovanih korisnika, a od ove godine, na portalu je u svakom trenutku aktivno preko 2.5 miliona oglasa. Bojan Leković je osnivač i CEO kompanije KupujemProdajem. Živi i radi u Holandiji više od 19 godina. Tokom bogate korporativne karijere, preko 10 godina radio je za Kraljevski Telekom Holandije na razvoju inovativnih servisa, kao što su prvi Internet i prva digitalna televizija na mobilnom u Evropi. Danas je preduzetnik, konsultant i investitor. Predsednik je holandsko srpske privredne asocijacije. Mesta su ograničena, pa vas molimo da se prijavite putem sledećeg linka - https://forms.gle/Zo9imSEchgwk1mqq7 Vidimo se 22.05. u 18h na dobro poznatoj adresi!

 • Kako uspešno aplicirati na konkurs Inovacionog fonda

  ICT Hub Playground

  Drage preduzetnice i dragi preduzetnici, Da li su vašem startapu potrebne dodatne finansije? Da li znate šta je sve potrebno kako biste uspešno aplicirali na konkurse Fonda za inovacionu delatnost ili njemu slične? Ako su ovo teme koje vas zanimaju, ICT Hub vam nudi priliku da se o tome informišete iz prve ruke i to 9. maja od 18h na dobro poznatoj Playground adresi, gde organizujemo novo okupljanje na kome vas očekuju sjajni predavači! Predstaviće vam se Goran Mladenović, osnivač kompanije ITG Consalting i CEO Ni CAT iz Niša, koji već duži niz godina pruža usluge savetovanja, kojima pomaže svima koji žele da obezbede finansiranje za svoje inovativne projekte. Do sada je uspešno obezbedio finansiranje projekata iz Fonda za inovacionu delatnost u ukupnom iznosu od[masked] EUR, dok su kompanije sa kojima je sarađivao kao konsultant obezbedile više od milion evra iz drugih izvora finansiranja. Sa svojih 17 godina iskustva u biznisu, verujemo da će Goran imati veoma korisne savete za sve preduzetnike koji odluče da prisustvuju ovom predavanju! Sam Fond za inovacionu delatnost će predstavljati Vladimir Vojvodić, njihov samostalni savetnik, koji će nam približiti sve detalje konkursa koje Fond nudi domaćim kompanijama. Saznajte kako napisati dobru aplikaciju, koji su preduslovi uspeha na konkursu, gde se najćešće greši i koji saveti vam mogu pomoći da osigurate dobru prezentaciju pred komisijom. Učešće je besplatno, a sve što je potrebno jeste da popunite prijavu za radionicu (https://forms.gle/DCEXJTj2QCZdoQYW6), pošto je broj mesta ograničen! Vidimo se 9. maja od 18h!

 • Legal for Startup - 7 pravnih koraka za svaki startap

  ICT Hub Playground

  Dragi preduzetnici, Nakon inspirativnog predavanja koje je krajem februara održao Juan Carlos Morales, pozivamo vas na novo okupljanje, ovaj put na temu pravnih saveta koje mogu koristiti svakom startapu. Prethodno smo prošli sve ono šta je potrebno kako bi preduzetnik uspeo u građenju kompanije uz sopstveni, ali ograničen budžet, a ovaj događaj ćemo iskoristiti da objasnimo šta je sve potrebno učiniti kako biste osigurali da vaša kompanija bude pravno zaštićena. Predavanje pod nazivom "Startup Legal - 7 pravnih koraka za svaki startap" održaće Zoran Naumović, osnivač i rukovodeći partner advokatske kancelarije Naumović i partneri. Advokatska kancelarija koju je Zoran osnovao još 1995. godine, tokom godina je razvila ekspertizu u mnogim pravnim oblastima, poput ugovornog prava, IT prava, intelektualne svojine i drugim. Na osnovu svog dugogodišnjeg iskustva uz radu sa startapima i mladim kompanijama, Zoran će nas sprovesti kroz 7 pravnih koraka koje svaki preduzetnik treba da prođe kako bi osigurao neometan rad svoje kompanije, a interesantno je da neke od tih koraka moramo da načinimo i mnogo pre samog osnivanja kompanije. Ukoliko želite da se upoznate sa tim kako da brzo i efikasno regulišete pravne odnose među osnivačima kompanije, kako da zaštitite svoj rad kroz dobre i jake ugovore i kako da zaštite svoju intelektualnu svojinu - onda iskoristite priliku da se prijavite popunjavanjem upitnika! U želji da nastavimo sa dobrom praksom, ponovo ćemo se potruditi da svi prisutni dobiju određene materijale koji bi im mogli koristiti i kasnije. Vidimo se u sredu u 18h!

  2
 • Kako razviti kompaniju bez spoljnih investitora

  ICT Hub Playground

  Dragi preduzetnici, vreme je za inspiraciju! Kreiramo novu seriju predavanja namenjenih pokretačima biznisa i onima koji to žele da postanu. Kroz niz događaja ćemo vam približiti praktična znanja i savete, kao i informacije koje će sigurno biti značajne za razvoj vašeg biznisa. Prvo predavanje održaće se u utorak, 26. februara, sa početkom u 18h na dobro poznatoj lokaciji u centru grada, ICT Hub Playground, na adresi Kralja Milana 10. Upoznaćete Juan Carlos Moralesa (https://www.linkedin.com/in/jcmrls/), osnivača kompanija Elite Cartagena i Coviva. Kao jedan od svojih najvećih uspeha, Juan Carlos izdvaja kreiranje biznis plana i sprovođenje strategije koja je povećala prihode sa 0 na[masked] dolara za samo 12 meseci. U toku izgradnje svojih biznisa, imao je priliku da organizuje preko 200 ekskluzivnih događaja, bude menadžer korisničkog iskustva što je rezultiralo u 3 internacionalna biznis partnerstva, a vodio je i kompletnu digitalnu strategiju vezanu za SEO i društvene mreže. Juan Carlos će sa vama podeliti dragoceno znanje o tome kako da pokrenete biznis bez ikakvih spoljnih investicija, uz malo sopstvenog novca. Saznajte šta je sve potrebno kako biste uspeli da prođete trnovit preduzetnički put i čega sve morate biti svesni pri upuštanju u jednu takvu avanturu. Prisustvo događaju je besplatno, ali su zbog ograničenog broja mesta prijave obavezne, pa vas molimo da popunite kratku formu u nastavku. Forma će vam pružiti i jedinstvenu priliku da govorniku unapred postavite pitanje, koje će biti pročitano na predavanju. Vidimo se sledeće nedelje! https://goo.gl/forms/YRHJwoQT7MlrG6YD3

 • Koja je vaša go-to-market strategija?

  ICT Hub Playground

  Kako se 2018. bliži kraju i sve nas trese kupovna groznica, idealna je prilika da u plan sprovedemo i poslednji 'sales' događaj za ovu godinu - i za tu priliku imamo specijalnog gosta! Pozivamo vas da nam se 10.decembra od 18h pridružite na dobro poznatoj Playground adresi - Kralja Milana 10 - kako bismo se zajedno bavili 'go-to-market' strategijama i popularnim tehnikama prodaje koje će biti teme ove interaktivne radionice. Kako se vaš biznis vezuje za vaše korisnike i kupce? Kako izgleda put od inicijalnog kontakta sa potencijalnim klijentom do potpunog ispunjavanja onoga što vaš brend obećava? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja će vam dati Nikolina Babičić, koja će vam pomoći i da definišete svoju 'go-to-market' strategiju, a podeliće sa svima nama kako primere iz svog startap iskustva, tako i konkretne prodajne tehnike koje će pomoći vama i vašem timu da uspešno nižete prodaju za prodajom. Nikolina Babičić (https://www.linkedin.com/in/nikolina-babicic-212663b2/) je stručnjak za prodaju i marketing, sa velikim iskustvom iz IT oblasti, a u Beogradu je zahvaljujući podršci organizacije Swisscontact. Nikolina je inače bila na čelu tima zaduženog za prodaju u kompaniji Systemax Inc, a trenutno vodi prodajni tim mađarskog startapa Intellyo, koji pomaže korporativnim sistemima sa digitalnom transformacijom, nudeći im jedinstvenu platformu kojom mogu da planiraju, izvršavaju i prate svoju komunikaciju sa ciljnom grupom korisnika. Mesta za radionicu su ograničena, pa brzo popunite formu na linku -https://goo.gl/forms/zCKAsLsR97qCnGhw2 - i vidimo se u ponedeljak! :)

 • B2B Lead Gen - sve što treba da znate

  ICT Hub Playground

  Šta je to Lead Gen? Zašto vam je potreban ako se bavite B2B prodajom? Šta sve treba o tome da znate? Mnogo je pitanja... ali tu su i odgovori! Lead Gen pruža mogućnost prikupljanja visokokvalifikovanih lidova na više različitih načina. U slučaju da ne želite da izdvajate mnogo novca za marketing, tehnike koje će biti obrađene na meetup-u će vam sigurno pomoći da generišete kvalitetne lidove i dođete do uspešne prodaje! Saznaćete kako da na pravi način iskoristite neke od najefikasnijih metoda za prikupljanje lidova i to pre svega 'case study', odnosno studije slučaja koje možete predstaviti potencijalnim klijentima, zatim tzv. 'white paper' uz pomoć kojeg možete svoj proizvod ili uslugu da približite budućim korisnicima, a biće reči i o tome kako napisati dobar 'industry report', koji klijenti mogu međusobno da razmenjuju. Na drugom u nizu B2B meetup-a, vaš domaćin je ponovo Mario Krivokapić, Head of Sales u kompaniji Content Insights, kreator B2B International Sales programa i sertifikovani NLP praktikant sa preko petnaest godina iskustva u prodaji. Iskoristite priliku da u sredu, 17. oktobra sa početkom u 18 časova, unapredite ili obnovite svoje Lead Gen znanje na dobro poznatoj adresi - ICT HUB Playground, Kralja Milana 10. Potvrdite dolazak popunjavanjem kratke forme na linku (https://goo.gl/forms/CUOudGLlltiIVVsb2) i vidimo se sledeće nedelje!

  1
 • U potrazi za novim idejama - od Silicijumske doline do puta oko sveta

  Šta se desi kada se nađete u vrevi Silicijumske doline, zaradite nekoliko miliona dolara, proširite jednu od kompanija sa 60 na 3000 zaposlenih, prodate par biznisa usput i onda se odlučite da krenete na put oko sveta? Odgovor na to će vam dati Tristan (https://www.tristanpollock.com/) i Danyelle Pollock (http://danyellepollock.com/), preduzetnici koji su svoje bračno putovanje rešili da pretvore u neverovatnu avanturu tokom koje upoznaju, obučavaju i druže se sa ljudima širom sveta sa kojima dele entuzijazam ka startap načinu razmišljanja, kao i razvoju biznisa i inovacija. Tristan i Danyelle će i u Beogradu provesti par dana, i to zahvaljujući podršci organizacije Swisscontact. Danyelle je do skoro radila u kompaniji Lyft (https://en.wikipedia.org/wiki/Lyft), koja se bavi transportnom tehnologijom i koja je procenjena na 11.5 milijardi dolara: svoju karijeru je tu započela kao 61.zaposlena i to na poziciji Community Manager, da bi onda postala jedan od osnivača njihove interne platforme - Culture Board - i na taj način pomogla kompaniji da dođe do čak 3000 zaposlenih. Pre toga je bila zaposlena u UnitedHealth Group (https://en.wikipedia.org/wiki/UnitedHealth_Group), kompaniji koja je trenutno 5. na Fortune500 listi, upravljajući njihovim internim komunikacijama. Takođe je iskusni organizator događaja, a neki od klijenata su joj bili Minnesota Timberwolves (https://en.wikipedia.org/wiki/Minnesota_Timberwolves), Star Tribune (https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Tribune) i startap L. (https://thisisl.com/) Tristan je preduzetnik, investitor, umetnik i osnivač 'Shisharka Skunk Works'. Takođe je i Entrepreneur in Residence u 500Startups (https://500.co/), gde je nadgledao skoro $30M investicija realizovanih kroz preko 200 startapa. Pre toga je bio jedan od 'Storefront' osnivača, projekta koji je The New Yotk Times prozvao 'Airbnb maloprodaje' i koji si podržali vodeći investitori Silicijumske doline, ali i poznati autori, poput Gary Vaynerchuk-a. Tristan se takođe našao i na Forbsovoj listi '30 under 30', a kreirao je i najčitaniji 'Best Buy' email svih vremena koji je obezbedio preko 23 miliona kupaca! O svemu ovome i mnogo čemu drugom, njih dvoje će vam pričati u utorak, 31. jula od 18h, na starom dobrom mestu - Playground, Kralja Milana 10. Ukoliko se zainteresovani za ovo druženje koje obećava, popunite kratku formu (https://goo.gl/forms/cfRhnFzZ5YEcZIou2) i vidimo se uskoro! :)

 • Kako mobilni internet postaje dostupan svima?

  Ukoliko vas zanimaju razvoj mobilnih aplikacija i načini na koji se može koristiti mobilni internet, više o tome ćete saznati od predstavnika kompanije LotusFlare i to 9. jula od 18h, na dobro poznatoj adresi Playground-a, Kralja Milana 10. LotusFlare (https://www.lotusflare.com/) je počeo kao startap projekat ljudi koji su svoje iskustvo gradili u kompanijama poput Microsoft-a i Facebook-a, a sa ciljem da mobilni internet učine dostupnijim širem krugu korisnika i to tako što su se, prateći principe digitalne transformacije, trudili da svojim klijentima pomognu sa dizajniranjem, razvojem i lansiranjem mobilnih aplikacija. Ovom prilikom će vam se predstaviti Shao Xia (https://www.linkedin.com/in/shaoxia/), jedan od LotusFlare osnivača i prvi čovek tima za inženjering. Pre nego što je prešao u LotusFlare, Shao je radio dve godine za Facebook i deset godina za Microsoft, na različitim projektima razvoja. Njemu će se kao govornici pridružiti i Ivan Đorđević i Miloš Tabaković, koji kao inženjeri rade na razvoju softvera za mobilne telefone i Uroš Milošević, koji je server inženjer. Govoriće se o tome na koji način prate razvoj kod miliona svojih korisnika i kako su kreirali sistem koji prikuplja podatke i izrađuje izveštaje za tu ogromnu bazu. Takođe će se osvrnuti na to koje vas sve zamke mogu sačekati kada ulazite u ovakvu vrstu IT posla, kako ih zaobići, a objasniće i kako su skalirali svoj biznis tako da može obrađivati milijarde unosa i promena na dnevnom nivou! Ako i to nije dovoljno da vas zaintrigira, poseban deo priče će se baviti CleanSwift rešenjem za programiranje iOS aplikacija i prednostima koje njegova arhtektura donosi kada govorimo o poređenju sa MVC, VIPER i MVVM obrascima. Dođite da zajedno naučimo nešto novo o pristupu mobilnom internetu i aplikacijama od predstavnika kompanije koja se zaista dokazala na tom polju - mesta su ograničena, pa vas molimo da popunite kratku formu koja se nalazi na ovom linku (https://goo.gl/forms/lf86Tk6rEbamqcyo1).

 • LinkedIn - kako do dobrog kandidata i još boljeg posla?

  Koliko često koristite LinkedIn, a koliko zaista znate o njemu i opcijama koje nudi? Da li imate puno LinkedIn veza, ali ipak niste dobro povezani? Bilo da ste u potrazi za poslom ili da aplikaciju koristite za 'head-hunting', mi imamo dešavanje upravo za vas. Ovog petka, 6. jula od 18h, posetite naš Playground na adresi Kralja Milana 10 i dođite da zajedno saznamo 'inside' informacije o LinkedIn-u od Mije Donahju i to u panel diskusiji koju će voditi Isidora Filipović (https://www.linkedin.com/in/isidorafilipovic), finansijska i operativna direktorka kompanije 30Hills (http://30hills.com/). Mia Donahue (https://www.linkedin.com/in/miadonahue/) radi kao menadžer odnosa sa korporacijama i u LinkedIn-u pokriva nekoliko desetina kompanija širom istočne obale SAD. Njen cilj je da pomogne kompanijama da bolje oforme svoj proces regrutacije i to tako što u saradnji sa HR, TA i marketing timovima pomaže da se formira strategija za buduće zapošljavanje najboljih kadrova. Verujemo da će najzanimljiviji deo diskusije svakako biti Q&A, tako da iskoristite priliku da pitate sve što vas je ikad interesovalo vezano za LinkedIn, a pošto su mesta organičena, molimo vas samo da popunite kratku formu koja se nalazi na ovom linku (https://goo.gl/forms/L5RacC4Kv6TC5jEx2).