Past Meetup

Így motiváld és fejleszd a tanárokat

This Meetup is past

50 people went

Location visible to members

Details

TÉMÁK

Sisák Zoltán/Reményi Zoltán - HTTP Alapítvány (15 perc)

Kerettanterv útikalauz tanároknak

Az előadás célja a szakgimnáziumi informatika-szakmai kerettanterv kialakításában alapvető szerepet játszó motivációk, célok ismertetése. Ezen kívül bemutatásra kerülnek a kerettanterv megvalósíthatóságának támogatásáról szóló elképzelések is.

Csudutov Csudinka - Mimox Kft. (15 perc)

IT Tanár mentor program

Az "IT Tanár mentor program" célja, hogy a közoktatás informatika tanárai közvetlen szakmai támogatást kaphassanak az üzleti oldal résztvevőitől.

Virga Kriszta - informatika tanár (15 perc)

MIT App Inventor

Az új kerettanterv új eszközök megismerését várja el a tanároktól. A Katona József SZKI-ban 2 éve használják a blokk-alapú MIT App Inventort, amivel könnyen, gyorsan lehet egyszerű applikációkat készíteni. Az előadás ennek az eszköznek a bemutatásáról szól, a résztvevő tanárok egyszerűen kidolgozott mintafeladatokat is kapnak, melynek segítségével ötleteket szerezhetnek a tanórai oktatáshoz is.

Gulyás Máté - Enbrite.ly (15 perc)

Korai fázisú termékfejlesztés egy startupnál

Új funkciók tervezési folyamatának bemutatása egy innovatív szoftver fejlesztése során, különös tekintettel a startup cégekre jellemző gyors fejlesztési stratégiákra.

Csudutov Csudinka - Mimox Kft. (10 perc)

Trello használata az oktatásban

A Trello egy ingyenes, rugalmas, könnyen használható projektszervező eszköz, mely jól hasznosítható az oktatás során.

Horváth Ádám - Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (20 perc)

Digitális Oktatási Stratégia - Az új DOS

Az informatika oktatás szerepének, módjainak jelentős változáson kell átesnie. Ezen új kihívásokra felkészülve jött létre a Digitális Oktatási Stratégia, melynek legfontosabb irányvonalai kerülnek bemutatásra.