Egy dadogás története

This is a past event

25 people went

Location image of event venue

Details

"Meg fog verni téged az Isten, ha ilyeneket írsz, mondja anyám egyszer, amikor elolvassa ennek a kéziratnak az első fogalmazványát. Nem azt mondja, hogy hazudok, hogy ez nem így van, csak az ő gondolkodásmódja szerint ilyeneket az ember nem mesél el, magának sem, egymás között sem. És akkor még nem tudja, hogy ő is szereplő ebben a történetben, csak azt érzi, hogy gúnyos vagyok, ironikus, azt sem érzékeli, hogy mindaz, amit mondok, jórészt az ő elbeszéléseiből van, ezeket többnyire tőle tudom. Olyan dolgok, amelyekről nem beszélünk, csak éppen kimondjuk, egymás fejéhez vágjuk, amikor megfeledkezünk a tiltásról, az indulatok pedig átlendítenek a beszéd gátjain."

Egy dadogó fiúgyermek életének első huszonkét éve, akadozó családi és társadalmi viszonyok között, "isten marhája" uralkodásának idején. Vida Gábor "Egy dadogás története" című regényes önéletrajza adja a témát idei első találkozónkhoz. A könyv honlapja: http://kiadok.lira.hu/kiado/magveto/konyvek/egy-dadogas-tortenete---ukh-2017/139457371 (l. "Olvasson bele!")

A Magvető Kiadónak köszönhetően az Irodalmi Szalon meetup tagjai elérhetik a kötet "Alföld" című fejezetét (pdf, 2.8 MB, 17 rövid oldal, elég egyszer kattintani a hivatkozáson, a letöltés 2-3 másodperc múlva elindul): http://bit.ly/ISZM_dadogas

Gyülekező 17:45-től, kezdés 18 órakor!

Hozzájárulás: 1,600.- Ft / fő (tartalmaz teát, pogácsát és egy könyvet). Kérünk, hogy pontosan kiszámolt összeggel érkezz!

Az Irodalmi Szalon meetup bemutatkozó oldala, fontos tudnivalókkal: https://www.meetup.com/Irodalmi-Szalon-Meetup/about/