Anya csak egy van

This is a past event

20 people went

Location image of event venue

Details

"amikor rákanyarodtunk az árpi-hídra, előjöttem a farbával: tudja mit, drága édes doktor úr, én teljesen magamhoz tértem, ne is vigyenek engemet a kórházba, hanem rakjanak ki az első taximegállóban, tudniillik a kórházban se csinálnának mást, mint amit ön tett, különben is, most jut eszembe, hogy pont ma jön fel hozzám a kezelő orvosom, a doktor bartosik gizella, majd ő ellát, én ugyanis depressziós vagyok, állandó orvosi kezelés alatt állok; mániákus depressziós? - kérdezte a dülledt szemű; nem, én úgy tudom: mániás, legalábbis a doktor bartosik gizella szerint
drukkoltam, nehogy má tényleg kirakjanak egy taxiállomásnál, miközben egy buznyák vas sincs nálam, megjegyeztem, hogy állati közel lakom, a volt rajk laci, jelenlegi pannónia utcában, végül a dülledt szemű orvostanhallgató utasította a sofőrt, hogy kanyarodjon oda a házunkhoz, a sofőr morgott ugyan, de megtette, ügyes kislány vagy, mondtam magamnak, mert ugye ennél gyorsabb és olcsóbb hazajövetelről álmodni se lehet"

Van amikor már minden túl későn van? Vagy amíg élünk, mindig van esélyünk okulni? Vámos Miklós "Anya csak egy van" című regénye egy mániás-depressziós, ráadásul rákbeteg anya és negyvenes éveiben járó, humorista fiának párhuzamos monológjaiból épül fel. Az anya hol magasra száll, hol a legsötétebb mélybe süllyed, közben a fiú igyekszik gondoskodni róla - élhetetlen lánytestvére, szeret-nem szeret felesége, reménytelen szerelme és fellépései mellett.

Kiadói oldal: https://europakiado.hu/konyv/anya-csak-egy-van-3106
Online elérés: http://mek.oszk.hu/02900/02984/

Gyülekező 17:45-től, kezdés 18 órakor!
Hozzájárulás: 1,600.- Ft / fő (tartalmaz teát, pogácsát és egy könyvet). Kérünk, hogy pontosan kiszámolt összeggel érkezz!

Az Irodalmi Szalon meetup bemutatkozó oldala, fontos tudnivalókkal: https://www.meetup.com/Irodalmi-Szalon-Meetup/about/

(Borítóképünkhöz Madelyn Fox festményét használtuk.)