Past Meetup

UX Meetup Zagreb #11

This Meetup is past

71 people went

Location image of event venue

Details

#uxmeetupzg #11

Nakon duže stanke vraćamo se druženju i razmjeni znanja s jedanaestim UX Meetupom u organizaciji IxDA-e Croatia koji će se održat 15. lipnja u 19 sati na novoj lokaciji u HUB385 prostoru u Petračićevoj ulici. Ovaj put imamo tri zanimljive teme koje će predstaviti Vanja Bertalan (web.burza (http://web.burza.hr/)), Marin Kobeščak (Trikoder (http://www.trikoder.hr/)) i Mihael Konjević (keechma.com (https://keechma.com/)).

Raspored

7:00 - 7:10 warmup

7:10 - 8:20 predavanja

8:20+ druženje

Partneri Meetupa — HUB385 (http://hub385.com/) i Netokracija (http://netokracija.hr/)RTL Hrvatska - Online repozicioniranje

Zašto uopće repozicioniranje? Koji su bili ciljevi? Kako smo pristupili planiranju i UX-u? Do čega smo došli i kakve su bili rezultati?

Vanja Bertalan prvih dvadeset godina karijere proveo je baveći se webom. Pomaže klijentima oko strategije digitalnog nastupa. Direktor agencije web.burza (http://web.burza.hr/). Tata. Ponekad ozbiljan. Voli ljuto.UI za jednog, UX za sve

Kako izgleda razvoj jednog kompleksnog web i mobile projekta u agile timu. Kako optimizirati proces, reducirati korake razvoja, a pritom ne žrtvovati korisničko iskustvo.

Marin Kobeščak je suosnivač i kreativni direktor @Trikoder sa više od 12 godina iskustva u definiranju proizvoda i razvoju korisničkog iskustva/sučelja digitalnih projekata za web i mobilne platforme, poput news portala vecernji.hr (http://vecernji.hr/), 24sata.hr (http://24sata.hr/) ili mobilnih aplikacija Kurir.rs, Wogibtwas.at, … Trenutno vodi dizajnerski tim @Trikoder (http://www.trikoder.net/) i nikad ne spava.Inline validations in forms - designing the experience

Koji je najbolji trenutak za obavjestiti korisnika da je upisao krive podatke? Da li tempiranje prikaza grešaka utječe na UX? U ovom predavanju bit će predstavljeno nekoliko pristupa tom problemu, kao i prednosti i mane svakog od pristupa.

Mihael Konjević je web developer s više od deset godina iskustva, a trenutno radi kao JavaScript developer u Mapillary-u (http://mapillary.com/). U slobodno vrijeme razvija Keechma-u (https://keechma.com/) - frontend framework napisan u ClojureScript-u.